- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș părăsește funcția de ministrul Finanțelor „Pentru moment alegerea mea este biserica”

13 Sep, 23:08 • Constantin Cristina
Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, își ia adio de la postul pe care îl ocupă în prezent și îl dă pentru biserică. Iată declarațiile oficialului.
Marcel Boloș părăsește funcția de ministrul Finanțelor „Pentru moment alegerea mea este biserica”

Marcel Boloș a declarat miercuri pentru digi24.ro că el are o responsabilitate suplimentară față de ceilalți miniștri, tocmai de aceea trebuie să aleagă între viața bisericească și cea de partid.

Citește și: Salariul minim crește de la 1 octombrie. Marcel Boloș anunță câți bani primesc românii. „Da, este un angajament pe care partidele și l-au luat”

Ministrul este la bază preot și mărturisește că preferă biserica, nu politica.

Marcel Boloș părăsește funcția de ministrul Finanțelor „Pentru moment alegerea mea este biserica”

„Eu am în spate o responsabilitate suplimentară față de ei și eu trebuie să decid între viața bisericească și cea de partid și, deocamdată, prefer biserica”, a mai spus el.

De asemenea, tot el mai spune că este preot misionar și că așa vrea să rămână în continuare. Întrebat dacă conducerea partidului îl presează să se înscrie, Boloș a răspuns că nu și că ei știu situația. „Nu mă determină să iau o decizie. Pentru moment alegerea mea este biserica”, a conchis ministrul Finanțelor.

Marcel Boloș
Marcel Boloș

Impozitarea titlurilor de stat

Impozitarea titlurilor de stat nu mai este, însă, luată în calcul la acest moment, a anunțat ministrul Marcel Boloș. Ministrul Finanțelor a spus că s-a vehiculat această măsură doar „ca măsură de ultim moment”.

Sunt foarte sincer, măsurile acestea, când le enunţăm la modul general toată lumea e de acord cu ele, când pătrundem în detaliu (..) atunci lumea începe să nu le accepte. Rămăseserăm cu un impact bugetar şi urma să gândim alte şi alte măsuri (..) şi la un moment dat s-a pus în discuţie ca măsură de ultim moment, a afirmat Boloş

Alte articole: Anunț de ultimă oră despre impozitarea titlurilor de stat. Marcel Boloș: „Aceasta este măsura de moment conturată la nivelul coaliţiei”