- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Boloș spulberă zvonurile privind creșterea taxelor în 2024. „Reiau cât se poate de ferm!”

19 Mar, 16:24 • Fundeanu Madalina
Marcel Boloș a vorbit despre creșterea taxelor și impozitelor în 2024. Ministrul de Finanțe a scris un nou mesaj pe pagina sa de Facebook pentru a clarifica situația. 
Marcel Boloș spulberă zvonurile privind creșterea taxelor în 2024. „Reiau cât se poate de ferm!”

Ministrul de Finanțe, Marcel Boloș, a discutat despre zvonurile privind o posibilă creștere a taxelor în România, anul acesta. Boloș a venit cu un nou mesaj pe pagina sa de Facebook pentru a clarifica situația.

Marcel Boloș, despre creșterea taxelor și impozitelor în 2024

„Pe principiul „nu lăsa adevărul să strice o știre bună”, după o discuție foarte corectă despre perspectivele macroeconomice ale României prin prisma scenariilor potențiale prezentate de organismele internaționale, au apărut și titlurile: „Boloș vrea să crească TVA-ul”.

Iată ce am spus eu: Aceste reajustări în ceea ce priveşte cota standard de TVA şi o singură cotă, aşa cum cere Comisia Europeană, sunt o alternativă de luat în calcul, pentru ca să avem celălalt obiectiv de dus la bun sfârşit, acela de reducere a impozitării muncii. Este prematur însă de precizat care va fi soluția.”, și-a început Boloș postarea.

Citește și: Ultimă oră. Plafonarea adaosului comercial la alimentele de bază va fi prelungită până la finalul anului 2024

taxe
taxe

Acesta a pus accent pe faptul că nu vor crește taxele în 2024 și nici TVA-ul nu va suferi majorări. Scopul, așa cum spune ministrul de Finanțe, este menținerea unui echilibru între nevoile cetățenilor și evitarea unor taxe suplimentare care pot afecta bugetul familliilor din România.

„Reiau cât se poate de ferm: Nu creștem impozite și taxe în 2024, nu încape în discuție creșterea TVA. Am spus-o încă de la aprobarea legii bugetului, obiectivul este să menținem un echilibru între nevoile românilor și evitarea unor impozite suplimentare care pot afecta bugetul gospodăriilor.

Cota unică de impozitare a contribuit semnificativ la stimularea investițiilor private, la creșterea numărului de locuri de muncă și la consolidarea capitalului autohton. Este un pilon al stabilității fiscale și a predictibilității pentru întregul sector economic.

Totodată, echilibrarea deficitului trebuie realizată prin optimizarea cheltuielilor, printr-o colectare mai eficientă și prin combaterea evaziunii fiscale, nu prin modificarea sistemului fiscal.”, a mai spus acesta.

Marcel Boloș vine și cu o veste bună, anume faptul că a fost respinsă astăzi de către Curtea Constituțională sesizarea privind legea pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale.

„Aici avem parte și de o veste bună despre care voi vorbi ulterior: Curtea Constituțională a respins astăzi sesizarea cu privire la legea pentru consolidarea capacităţii de combatere a evaziunii fiscale.

Așadar, în această perioadă, este important să fiți vigilenți și să discerneți între ce este o contribuție constructivă la dialogul public și ce reprezintă încercări de câștig politic sau de atragere a atenției. Pentru că, în prag electoral, unii s-ar lega de orice pentru a-și face simțită prezența în spațiul public”, a conchis Boloș, pe pagina sa de Facebook.

Vezi și: Servicii medicale care nu sunt incluse în asigurarea de sănătate de stat în 2024. Lista oficială