- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu a ales un nou președinte pentru CNAS. Decizia, publicată în Monitorul Oficial. „Am ales să pășesc pe un nou drum”

17 Aug, 12:55 • Lupu Alexandra
CNAS are un nou președinte! Pe cine a numit Marcel Ciolacu.
Marcel Ciolacu a ales un nou președinte pentru CNAS. Decizia, publicată în Monitorul Oficial. „Am ales să pășesc pe un nou drum”

Premierul Marcel Ciolacu l-a numit joi pe liderul PNL Sector 3, Andrei Baciu, în funcția de președinte al CNAS. Decizia a fost publicată în Monitorul Oficial, informează stiripesurse.ro.

Cine este noul președinte CNAS

Recent, premierul Marcel Ciolacu i-a cerut ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, să dispună reorganizarea CNAS. Sursele politice au speculat că schimbarea va începe cu o nouă conducere.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Marcel Ciolacu vrea cu orice preț o nouă reformă în administrație. „Avem nevoie de tineri bine pregătiţi”

CNAS era condusă de Adeja Cojan, aprobată de liberali, care a fost director executiv la un spital privat din Sibiu înainte să ajungă la conducerea instituției. Noul lider a fost președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID.

Mai mult decât atât, la momentul numirii în funcție, Andrei Baciu era secretar de stat la Ministerul Sănătății. El a declarat că, după mai bine de 3 ani de când se află în inima ministerului, a ales să pășească pe un nou drum.

„După mai bine de 3 ani și jumătate în inima Ministerului Sănătății ca secretar de stat și o implicare de un an și jumătate în conducerea CNCAV, am ales să pășesc pe un nou drum. Toată această perioadă care a fost dominată de un eveniment pe care (sper să) nu-l întâlnești decât o dată în viață, o pandemie care a afectat întreaga planetă, mi-a oferit o experiență inestimabilă.

Din care am învățat enorm. Atât profesional, ca medic, cât și la nivel uman, personal”, a scris Andrei Baciu, pe pagina sa de Facebook, după instalarea sa la șefia CNAS.

Andrei Baciu, noul președinte CNAS
Andrei Baciu, noul președinte CNAS

După numire, Andrei Baciu le-a mulțumit președintelui PNL, Nicolae Ciucă și colegilor liberali pentru susținere și încredere. Noul președinte al CNAS le-a mulțumit organizațiilor de pacienți, medicilor, asistenților, iar în cele din urmă, tuturor profesioniștilor din domeniul sănătății.

„Devotamentul cu care toți aceștia se luptă zi de zi pentru a face și din sistemul de sănătate din România, unul „ca afară” trebuie cu adevărat apreciat.

Sigur că lucrurile nu funcționează întotdeauna așa cum ar trebui, însă important este să fim consecvenți în a construi și în România un sistem de sănătate modern, parte a unei societăți moderne”, a mai spus Baciu.

Citește și despre următorul subiect: Marcel Ciolacu insistă pentru eliminarea facilităților fiscale. Premierul: „Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcționează”