- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu insistă pentru eliminarea facilităților fiscale. Premierul: „Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcționează”

16 Aug, 12:11 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu nu renunță la eliminarea facilităților fiscale. Premierul României a confirmat că excepțiile vor fi scoase treptat.
Marcel Ciolacu insistă pentru eliminarea facilităților fiscale. Premierul: „Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcționează”

Marcel Ciolacu pune piciorul în prag. Premierul României a confirmat că nu renunță la eliminarea facilităților fiscale, informează stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu, declarații de ultimă oră

Marcel Ciolacu a declarat că Guvernul nu va renunța la eliminarea facilităților fiscale. Premierul a afirmat că există anumite lucruri care nu funcționează în România, dar cu toate acestea, excepțiile nu vor fi tăiate brutal, ci treptat. Liderul PSD a dat asigurări: Guvernul nu va modifica nimic din ceea ce funcționează.

Citește și: Piaţa hotelieră a avut un profit record în 2022, în timp ce angajaţii au salarii mici

„Avem programe în desfășurare, start-up-uri, încercăm să le dăm o latură și pentru românii care sunt plecați în străinătate să aibă acces la această platformă, poate revin în România. Toate aceste programe continuă.

Microîntreprinderile, există o singură abordare diferită a Comisiei, faptul că ele au devenit un fel de offshore în interiorul unui stat. Nu poți să ai o fiscalitate de tip offshore pe microîntreprinderi, dar să rezolvăm problemele, primele cinci, fără sărăcie, fără foamete, educație, infrastructură.

Deci, undeva nu funcționează. Și Comisia a spus, înțeleg, haideți să vedem unde gradual scoatem aceste excepții. Dar discuția și scoaterea excepțiilor nu este una brutală, care să se strice activitatea”, spune el.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a punctat că HORECA și microîntreprinderile au primit ajutor de la stat atunci când nu au mai avut activitate. Liderul PSD a menționat că pentru el este importantă colaborarea cu partenerul social.

„Totuși, HORECA, microîntreprinderile, revenim și după o perioadă de pandemie când ele au fost susținute cu bani de la buget ca să depășească acel un an și jumătate în care nu au mai avut activitate. Au fost hotelurile închise, restaurantele, cinematografele, teatrele. Atunci, statul român a venit cu fonduri foarte multe, s-a întors până aproape de 6% din PIB către această zonă.

Nimeni nu va modifica nimic din ceea ce funcționează. Pentru mine este foarte important parteneriatul cu partenerul social. Domnul Jianu, de când a intrat PSD la guvernare, este președintele la Garantare, deci președintele de la IMM-uri este și la Fondul de Garantare, pentru că el cunoaște și și-a făcut echipa, nu i-am impus nicio echipă. Start-up Nation continuă”, încheie Ciolacu.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Salariile pentru milioane de români riscă să fie blocate! Marcel Boloș: „Nu vreau să mă gândesc la așa ceva!”