- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu afirmă că ANAF își face treaba foarte bine: „În sfârșit, instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor.”

16 Nov, 11:58 • Oprea Alina
Marcel Ciolacu, Premierul României, a cnfirmat ideea conform căreia ANAF a început să își defășoare activitatea prompt, corect, cu scopul de a nu mai lăsa să aibă loc acțiuni de fraudă! ANAF a a ajuns la un record de 40 de miliarde de lei!
Marcel Ciolacu afirmă că ANAF își face treaba foarte bine: „În sfârșit, instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor.”

ANAF  acolectat venituri de, aproximativ, 40 de miliarde de lei în luna octombrie, conform celor declarate de către Premierul României, Marcel Ciolacu, ceea ce reprezintă un record. Acesta a mai menționat că ANAF a început să își facă treaba foarte bine și să colecteze aproape de ținta impusă.

„Vestea bună cu care începem este că ANAF a început să-și facă treaba și să colecteze aproape de ținta impusă. În octombrie colectarea veniturilor a ajuns la un nivel record de 40 de miliarde de lei. Sunt convins că, păstrând același ritm până la finele anului și ținând sub control cheltuielile neesențiale, vom respecta ținta de deficit agreată cu Comisia Europeană.”, a declarat Marcel Ciolacu, potrivit Digi24.

„Un argument în plus sunt acțiunile mult mai susținute contra evaziunii fiscale, pe care le-am văzut cu toții în ultimele zile. În sfârșit, instituțiile statului încep să arate determinare împotriva celor care fraudează banii românilor. Iar a elimina evazioniștii care fură zeci de miliarde an de an este cheia pentru a obține fondurile necesare și pentru creșterile de pensii, și pentru educație, și pentru sănătate.”, a adăugat acesta, potrivit sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Marcel Ciolacu, declarații asupra celui mai important obiectiv pentru anul 2024: „Este momentul de cotitură al României.”

Marcel Ciolacu, despre ANAF!
Marcel Ciolacu, despre ANAF!

ANAF își face treaba!

Marcel Ciolacu a adăugat că nu dorește să aplice taxe noi, ci taxele actuale să fie plătite. De asemenea, a mai menționat și despre cei care nu plăteau până acum, cei care fraudau statul și care furau din sănătate, educație și pensii ale românilor

„Totodată, astăzi venim și dovedim concret cum, ținând sub control cheltuielile statului prin ordonanța cu măsuri fiscal-bugetare, ne asigurăm că proiectele de investiții publice importante pot continua. Aprobăm prin memorandum derogările necesare pentru ca autoritățile centrale și, mai ales, locale să poată face plăți în special pentru Programul național de construcții de interes public derulat de Compania Națională de Investiții și Programul național Anghel Saligny. Le-am promis asta primarilor, este firesc să nu periclităm munca lor din întregul an. Deci ne ținem de cuvânt! Le asigurăm fonduri pentru plata facturilor restante și garanția ca pot deconta plăți în continuare.”, a comunicat Marcel Ciolacu, conform celei citate anterior.

ANAF

„O altă prioritate sunt fondurile europene din exercițiul 2014-2020, care se încheie, practic, la finalul acestui an. Aprobăm, astăzi, o ordonanță de urgență cu proceduri care permit închiderea la termen a programelor aferente acestui cadru financiar. Măsurile adoptate astăzi ne vor ajuta să ducem rata de absorbție peste 90%”, a concluzionat acesta, conform sursei citate.

Ai putea fi interesat și de: Declarații de ultim moment ale lui Marcel Ciolacu despre bugetul anului 2024! „Trebuie să construim bugetul pe anul viitor și avem două ministere importante”