- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunț despre pensiile unei categorii de români: „Termenul s-a redus la 3-4 luni”

15 Feb, 16:32 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu a avut o întâlnire oficială cu omologul său italian, Giorgia Meloni. Aceștia au discutat despre intensificare legăturilor economice dintre cele două țări și protejarea drepturilor românilor care lucrează în Italia.
Marcel Ciolacu, anunț despre pensiile unei categorii de români: „Termenul s-a redus la 3-4 luni

Premierul României, Marcel Ciolacu, a explicat pe pagina sa de Facebook cum s-a desfășurat întâlnirea cu omologul său italian, Giorgia Meloni. Acesta a făcut un anunț important cu privire la pensiile românilor care au lucrat în Italia, potrivit informațiilor transmise de Antena 3 CNN.

Marcel Ciolacu, întâlnire cu omologul său italian, Giorgia Meloni

Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu a transmis pe rețelele de socializare că în cadrul întâlnirii cu omologul său italian, Giorgia Meloni, a semnat o declarație comună prin care au stabilit baza unui plan de acțiune care va duce relațiile dintre cele două țări, la alt nivel.

Mai mult de atât, cei doi au vorbit despre intensificare legăturilor economice dintre cele două țări și protejarea drepturilor românilor care lucrează în Italia.

„Punctele esențiale ale ședinței comune a celor două Guverne au fost intensificarea legăturilor economice dintre cele două țări astfel încât să doborâm recordul din 2023, când schimburile comerciale bilaterale au depășit 20 de miliarde de euro, și protejarea drepturilor celor peste 1 milion de români care trăiesc și lucrează în Italia.

Vezi și: Ce condiție pune Marcel Ciolacu pentru reluarea discuţiilor despre comasare. „Am intrat într-un joc că românii nu mai înţeleg nimic”

Marcel Ciolacu, întâlnire cu omologul său italian, Giorgia Meloni
Marcel Ciolacu, întâlnire cu omologul său italian, Giorgia Meloni, sursa: Facebook

Îi mulțumesc doamnei premier Giorgia Meloni pentru sprijinul acordat comunității românești, precum și pentru deschiderea în a rezolva o problemă sensibilă a românilor care au muncit în Italia și anume, soluționarea cu celeritate a dosarelor de pensie. Astfel, prin creșterea numărului de funcționari italieni care se ocupă de acest lucru, termenul s-a redus de la 2-3 ani la 3-4 luni.

De asemenea, am semnat o declarație comună prin care am stabilit baza unui plan de acțiune care va aduce relațiile dintre țările noastre la un alt nivel.”, a spus Marcel Ciolacu pe Facebook.

Promisiune pentru românii din zona Moldovei

Marcel Ciolacu le-a transmis românilor stabiliți în Italia faptul că îi așteaptă pe toți acasă și le-a explicat că România se schimbă. Premierul a avut un mesaj special pentru românii din zona Moldovei, cărora le-a promis finalizarea Autostrăzii Moldovei.

„Este pentru prima dată când vorbim și vedem cu toții că se va termina Autostrada Moldovei. Știm cu toții că cei mai mulți români au plecat din Moldova. Este pentru prima dată când încercăm dezvoltarea tuturor regiunilor istorice ale României.”, a spus premierul.

Citește mai mult: Marcel Ciolacu face o promisiune pentru românii din zona Moldovei, care au plecat în Italia. „România se schimbă”