- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunț major despre plafonarea prețurilor la alimente, energie și gaze. „Cea mai importantă aşteptare a românilor în 2024!”

19 Mar, 09:59 • Bumbeneci Diana
Vești bune! Premierul Ciolacu confirmă oficial că susține amendamentul PSD care prelungeşte plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024.
Marcel Ciolacu, anunț major despre plafonarea prețurilor la alimente, energie și gaze. „Cea mai importantă aşteptare a românilor în 2024!”

Premierul

Marcel Ciolacu a confirmat în fața românilor că sprijină amendamentul PSD, de luni,. Este vorba despre documentul care prelungeşte plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024.

Alimentele, gazele și energia ar putea fi mai ieftine

„Zilele viitoare venim şi cu un mecanism îmbunătăţit de plafonare a preţurilor la energie şi gaze, care să ofere un ajutor suplimentar atât populaţiei, cât şi economiei până în 2026”, a mai spus liderul social-democraţilor, citat de News.ro.

„Susţin amendamentul depus astăzi în Parlament de PSD, amendament care prelungeşte plafonarea adaosurilor la preţurile alimentelor de bază până la 31 decembrie 2024! Este o măsură absolut justificată până când inflaţia va ajunge sub 5% la finele anului, conform datelor BNR”, a scris Marcel Ciolacu, luni pe Facebook.

„Zilele viitoare venim şi cu un mecanism îmbunătăţit de plafonare a preţurilor la energie şi gaze, care să ofere un ajutor suplimentar atât populaţiei, cât şi economiei până în 2026”, a continuat Ciolacu.

Vezi azi și: Încă 700 de lei pentru pensiile românilor. Cine sunt cei care se vor bucura de bani

Marcel Ciolacu, despre prețurile la alimente
Marcel Ciolacu, despre prețurile la alimente

„PSD este singurul partid care vine cu soluţii concrete pentru stabilizarea preţurilor, aceasta fiind cea mai importantă aşteptare a românilor în 2024!”, a conchis şeful Executivului.

Amintim că în februarie 2024 era în vigoare OUG 5/2024 în care lista de produse cu adaosuri plafonare era următoarea:

1. Pâine albă simplă cu gramaj cuprins între 300-500 grame, fără specialităţi.

2. Lapte de vacă de consum 1 l, grăsime 1,5%, cu excepţia UHT.

3. Brânză telemea de vacă vrac.

4. Iaurt simplu din lapte de vacă, 3,5% grăsime, cu gramaj maxim 200 grame.

5. Făină albă de grâu „000” până la 1 kg.

6. Mălai până la 1 kg.

7. Ouă de găină calibrul M.

8. Ulei de floarea-soarelui până la 2 L.

9. Carne proaspătă pui.

Carne pui, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: pui întreg, tacâmuri de pui, pulpe pui întregi cu os şi aripi de pui, varianta standard.

10. Carne proaspătă porc.

Carne porc, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: carne porc lucru, pulpă porc cu os şi fără os, spată de porc.

11. Legume proaspete vrac.

Legume proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă: roşii, ceapă, castraveţi, fasole uscată, morcovi, ardei gras Bianca şi ardei capia, usturoi.

12. Fructe proaspete vrac.

Fructe proaspete vrac, în aplicarea prezentei ordonanţe de urgenţă, înseamnă mere roşii şi mere golden, prune, pere, struguri de masă.

13. Cartofi proaspeţi albi vrac.

14. Zahăr alb tos până la 1 kg.

15. Smântână – 12% grăsime.

16. Unt până la 250 grame.

17. Magiun până la 350 grame.

Ai mai putea citi și: ROBOR 18 martie 2024. BNR face anunțul major pentru românii cu rate

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult