- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunț pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu inflația în România. „Este pentru prima oară”

10 Aug, 23:28 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu dă vestea cea mare. Inflația a ajuns la o singură cifră.
Marcel Ciolacu, anunț pentru milioane de români. Ce se întâmplă cu inflația în România. „Este pentru prima oară”

Marcel Ciolacu a discutat joi seară despre nivelul pe care îl atinge inflația în momentele actuale. Premierul a dat vestea cea mare pentru milioane de români: inflația a ajuns la o singură cifră, informează romaniatv.net.

Marcel Ciolacu dă vestea cea mare

Marcel Ciolacu a declarat joi seară că România este stabilă din punct de vedere economic. Premierul a precizat că statul român a beneficiat de venituri din investiții directe, iar acest lucru se observă.

Liderul PSD a punctat că există o reducere a deficitului comercial de 2.2 miliarde de euro. El informează că inflația a ajuns la o singură cifră în România, fiind pentru prima oară când se întâmplă asta, după o lungă perioadă de timp în care românii au fost sufocați de scumpiri.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Prognoza BNR – Inflația se află în creștere pentru finalul anului 2023 „Cu litere îngroşate este într-adevăr o atenţionare”

„România este foarte stabilă economic. Se vede din sumele venite din investiții directe. Avem o reducere a deficitului comercial de 2,2 miliarde de euro.

Este pentru prima oară când se reduce. Am avut deficit pe zona de produse alimentare de 3 miliarde. Astăzi inflația în România este cu o singură cifră. Este pentru prima oară, vom avea și cifrele oficiale. Este pentru prima oară când direcția în zona economică este una corectă”, a spus Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

În ceea ce privește fondurile europene, liderul PSD a afirmat fără să stea prea mult pe gânduri că România nu-și permite să le piardă. Marcel Ciolacu punctează că „este ultimul tren al României” pentru a se dezvolta.

„Sunt foarte multe provocări. Cred că un astfel de mandat de mult timp nu a preluat un prim-ministru”, a afirmat, joi seară, Marcel Ciolacu, la România TV.

Premierul României a pus piciorul în prag și a declarat că nu are de gând să achite nota a altor oficiali care au ajuns în fruntea Guvernului înaintea lui.

„Nici nu pot să accept ca PSD să plătească nota de plată la ce au mâncat alţii, la ce au furat alţii în pademie. Era o guvernare câteodată iresponsabilă de jucători la bursă care au îndatorat această ţară cu peste 200 de miliarde (…)

Să nu luăm nicio măsură şi să lăsăm România fără fonduri europene. Este ultimul tren de dezvoltare a României în interiorul UE având securitatea României asigurată de apartenenţa la NATO”, a mai declarat declarat premierul.

Citește și: Economiştii se aşteaptă ca BNR să menţină dobânda cheie la 7%. Ce se întâmplă cu inflaţia