- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunț revoltător: România va ataca Austria la Curtea de Justiție a UE şi va cere despăgubiri

15 Sep, 10:28 • Constantin Cristina
Premierul Marcel Ciolacu a anunțat că țara noastră va ataca Austria la Curtea de Justiție a UE și cere despăgubiri pentru votul negativ aderării la Schengen.
Marcel Ciolacu, anunț revoltător: România va ataca Austria la Curtea de Justiție a UE şi va cere despăgubiri

Premierul Ciolacu a anunțat în cadrul unui interviu, în presa străină, că ţara noastră va ataca Austria la Curtea de justiție a Uniunii Europene şi va cere despăgubiri pentru votul său negativ la inițiativa României de a intra în spaţiul Schengen, a informat derstandard.at.

Citește și: Noi vouchere pentru toți românii! Care sunt condițiile necesare pentru a beneficia de bani

Marcel Ciolacu, anunț revoltător: România va ataca Austria la Curtea de Justiție a UE şi va cere despăgubiri

Așadar, Marcel Ciolacu a declarat într-un interviu acordat publicației austriece Der Standard că, în cazul în care Austria se opune din nou intrării României în Spațiul Schengen la reuniunile oficiale din octombrie și decembrie, România va lua în considerare acțiuni legale și va ataca Austria la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Este important de precizat că aceste declarații sunt declarații ale unei persoane și nu reprezintă neapărat poziția oficială a guvernului român sau a autorităților juridice. Astfel de dispute și negocieri sunt relativ comune în politicile europene, iar rezultatele pot varia în funcție de evoluția situației și de negocierile ulterioare.

De asemenea, acesta a precizat că daunele produse României se ridică la cel puţin două procente din PIB. Mai mult, tot el a adus la cunoștință și la intenția Austriei de a se alătura inițiativei europene de securitate Sky Shield, un proiect prin care statele UE vor să își protejeze spațiul aviatic.

„Austria este la fel de neutră ca şi Republica Moldova. Nu poţi pretinde securitate la nivel european şi să te aştepţi ca împreună cu România şi alte state membre UE să devii parte a proiectului Sky Shield, adică să priveşti cum se străduieşte financiar România să consolideze apărarea europeană, dar în acelaşi timp să refuzi României un drept fundamental ca aderarea la Schengen”, a spus Ciolacu.

Alte articole: S-a aflat data la care România ar putea intra în spațiul Schengen. Austria se opune aderării totale