- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Noi vouchere pentru toți românii! Care sunt condițiile necesare pentru a beneficia de bani

15 Sep, 09:59 • Constantin Cristina
Vouchere noi de la Guvern. Toți românii pot beneficia de aceste sume de bani dacă renunță la sobele vechi.
Noi vouchere pentru toți românii! Care sunt condițiile necesare pentru a beneficia de bani

Mircea Fechet, ministrul Mediului, a anunțat un nou program pilot pentru toți românii care au sobe vechi acasă. Așadar, vouchere se acordă pentru sobele cu eficiență scăzută, de 20-25%, să fie înlocuite cu sobe cu înaltă eficientă energetică, de peste 90%, potrivit Agerpres.

Citește și: Statul dă vouchere de 5.000 de euro pentru români. Din 2024 va începe un nou program de sprijin pentru cei care vor să devină prosumatori

Noi vouchere pentru toți românii! Care sunt condițiile necesare pentru a beneficia de bani

„Am discutat cu colegii de la Administraţia Fondului pentru Mediu şi ne pregătim să iniţiem un program pilot prin care să scoatem acele sobe din casele românilor cu eficienţă 20 sau 25%, acele sobe foarte vechi, şi să le înlocuim, acordând o finanţare uşoară, printr-un voucher, să le înlocuim cu sobe cu înaltă eficienţă energetică, adică peste 90% eficienţă”, a spus ministrul, în cadrul unei conferinţe de presă la Palatul Victoria.

vouchere pentru sobe
vouchere pentru sobe

De asemenea, oficialul a declarat că voucherele au scopul de a face un mediu cât mai curat în care trăim zilnic, iar prin eliminarea arderii a 10 milioane de metri cubi, se va ajunge la îndeplinirea obiectivului.

„Asta va însemna nu doar un mediu mai curat în acele comunităţi, dar va însemna şi o presiune mai mică pe fondul forestier, pentru că una e să arzi 10 milioane de metri cubi cu sobe cu o eficienţă de 20% şi alta e să arzi, să transformi în scrum mult mai puţin, având surse de încălzire de înaltă eficienţă”, a adăugat acesta.

Alte articole: Guvernul oferă noi vouchere în valoare de 72.500 lei! Românii care vor să facă modificări la locuința lor pot apela la noul program