- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, anunțul momentului pentru pensionari. Data la care vor fi plătite pensiile recalculate

04 Mar, 22:50 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a vorbit despre distribuire a sumelor rezultate în urma recalculării pensiilor programate pentru luna septembrie. Această recalculare a generat un interes semnificativ în rândul populației, iar confirmarea sa în cadrul emisiunii a oferit claritate cu privire la modul în care aceste fonduri vor fi distribuite către beneficiarii de pensii.
Marcel Ciolacu, anunțul momentului pentru pensionari. Data la care vor fi plătite pensiile recalculate

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit la Antena 3 CNN pentru a discuta despre modalitatea de distribuire a sumelor rezultate în urma recalculării pensiilor planificate pentru luna septembrie. Această recalculare a pensiilor a stârnit un interes major în rândul populației, iar confirmarea sa în cadrul emisiunii aduce claritate asupra modului în care vor fi distribuite aceste fonduri către beneficiarii de pensii.

Premierul a oferit informații suplimentare cu privire la modul în care sumele rezultate în urma recalculării pensiilor în septembrie vor fi distribuite, întreaga sumă fiind acordată odată sau în tranșe. Marcel Ciolacu a asigurat pensionarii că aceștia vor primi banii integral, fără a fi împărțiți în tranșe. Potrivit premierului, banii vor fi acordați pensionarilor în întregime.

„Integral cu data de 1 septembrie. Sunt și bugetate. S-a făcut impactul. Dar, ce mă deranjează…Că întotdeauna venim din nou să discutăm despre pensii. E un drept al părinților, bunicilor noștri. Ei au muncit pentru acești bani”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu, premierul României. Sursa: Facebook
Marcel Ciolacu, premierul României. Sursa: Facebook

Te-ar putea interesa și: Anunțul zilei pentru românii care primesc pensii. Raluca Turcan: „Vor avea creșteri semnificative”

Ce spune Marcel Ciolacu despre recalcularea pensiilor?

Recent, Guvernul a adoptat normele de aplicare ale Legii pensiilor, conform cărora vor fi recalibrate pensiile în cadrul sistemului public. Marcel Ciolacu a subliniat că un aspect fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu va scădea ca rezultat al noilor reglementări.

„Un element fundamental al acestor norme este că nicio pensie nu scade ca efect al noii legi (…) Dimpotrivă, creștem pensiile românilor în mod echitabil, pe merit! Am majorat cu 13,8% pensiile în ianuarie 2024, iar începând cu septembrie 2024 plătim pensiile recalculate”, a adăugat Marcel Ciolacu.

Recent, șeful Casei Naționale de Pensii, Daniel Baciu, a făcut anunțul că odată cu publicarea în Monitorul Oficial a normelor de aplicare pentru noua lege a pensiilor, va fi semnat contractul pentru softul care va efectua recalcularea pensiilor. Dosarele de pensie au fost deja reintroduse în sistem în proporție de peste 90%, iar cu ajutorul noului soft, toate Casele de Pensii vor efectua recalcularea.

În plus, șeful Casei de Pensii a subliniat că nicio pensie nu va înregistra scăderi, iar pentru pensiile mici se vor înregistra creșteri semnificative.

Citește și: Marele anunț pentru români în 2024: când se va finaliza marea recalculare a pensiilor