- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu confirmă valul de concedieri masive în România! Iată cine sunt angajații care vor rămâne fără locul de muncă

26 Sep, 10:48 • Bumbeneci Diana
Premierul Marcel Ciolacu anunță concedieri masive în România. Mai mulți angajați vor rămâne fără loc de muncă.
Marcel Ciolacu confirmă valul de concedieri masive în România! Iată cine sunt angajații care vor rămâne fără locul de muncă

Marcel Ciolacu a confirmat care sunt angajații români care își vor pierde locul de muncă în perioada următoare. Prezent într-o emisiune la Antena 3 CNN, premierul Marcel Ciolacu a oferit mai multe detalii cu privire la măsurile fiscale pentru care Guvernul își va asuma răspunderea. Printre acestea, și reducerea locurilor de muncă la unele instituții de stat.

Urmează concedieri la stat

„Eu nu vreau să trimit pe nimeni acasă. Avem cei mai mulți ordonatori de credite. Șefii de birou pot trece pe funcții de execuție… Eu nu pot să accept să mai fie 16.000 de ordonatori de credite.

În loc să le fac, să unesc trei-patru instituții să facă una singură aceste achiziții și cheltuieli. De aceea sunt și diferențele atât de mari la aceleași produse achiziționate de către unii și de către alții”, a explicat Marcel Ciolacu la Antena 3 CNN.

Vezi și: Românii primesc adevărul despre concedieri! Marcel Boloș: „Trebuie revizuit numărul de bugetari”

Marcel Ciolacu, despre valul de concedieri
Marcel Ciolacu, despre valul de concedieri

Statul nu mai trebuie să lase loc de corupți”

„Statul nu mai trebuie să lase loc de corupți. Fiecare ministru, primar, va hotărî o nouă organizare și o nouă organigramă. Este o descentralizare.

Ceea ce spun eu foarte clar și Ministerului Transporturilor, că nu poate să mai continue cu 53 de autorități. Și o să vedeți că domnul ministru Grindeanu va veni cu o reorganizare a ministerului. Este normal să se întâmple acest lucru. Nu avem șomaj în România, cu toate că au plecat din România aproape peste 5 milioane de români. Noi stăm cu șomajul între 1% și 2% în acest moment.

Nu este o problemă că rămâne lumea pe drumuri, există viață și în zona privată. Și eu am lucrat și în zona privată. Nu am avut nicio problemă. Adică nu a venit Ciolacu să spună că va da lumea afară. Nu, fiecare să se reorganizeze, dar pe alte căi. Nu mai putem așa. Avem un sistem bugetar ceaușist, comunist”, a mai spus premierul în emisiunea Sinteza Zilei.

Reprezentanții Executivului au mai hotărât, prin măsurile fiscale adoptate în prima zi a săptămânii, ca la nivelul administrațiilor locale, primării, Consilii Județene, să se reducă 10% din posturile pe care fiecare unitate administrativ teritorială le are.

Mai poți citi: Avertisment fără precedent din partea patronatelor și antreprenorilor. Noile măsuri ale Guvernului vor duce la concedieri masive

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult