- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu dă asigurări! Ce se va întâmpla cu salariile românilor. „Nu va fi tăiat niciun salariu în România”

10 Aug, 21:14 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu, veste de ultimă oră pentru români. Ce se va întâmpla cu salariile.
Marcel Ciolacu dă asigurări! Ce se va întâmpla cu salariile românilor. „Nu va fi tăiat niciun salariu în România”

Marcel Ciolacu a fost prezent în emisiunea de joi seară la România TV, acolo unde a prezentat o informație importantă pentru orice român: situația salarială. Premierul a confirmat că nu se vor tăia veniturile.

Marcel Ciolacu, despre salariile românilor

Marcel Ciolacu, anunț important pentru români. Premierul României a confirmat că veniturile angajaților din România nu vor fi tăiate sub nicio formă. El a declarat că sistemul bugetar trebuie să beneficieze de o nouă reformă, spunând că este una pe care nu și-a asumat-o nimeni până acum.

Vezi și: Statul român face angajări. Salariile sar de 9.000 de lei. Află care sunt posturile disponibile

„Este evident că în sistemul bugetar trebuie să se facă o reformă. Trebuia să se facă această reformă de foarte mult timp . Am înțeles că nu și a asumat-o nimeni. Domnul Ciutacu, aveți fraierul de serviciu care își asumă această reformă. Eu nu mai pot să accept că să existe instituții paralele când ai crize cum a fost criză cu azilele groazei să constați că 5 instituții aveau aceleași atribuții și niciuna n a făcut nimic și se călcau pe picioare . (….) Nu va fi tăiat niciun salariu în România , dar nici nu pot să accept să te duci la serviciu, să fii șef peste niște posturi goale, declară Marcel Ciolacu.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

În continuare, Marcel Ciolacu punctează că este normal ca statul român să ajute angajații din țară ale căror venituri sunt mici, prin anumite vouchere. Premierul României semnalează, pe de altă parte, că există persoane care au pretenția unui ajutor de stat, în ciuda faptului că au salarii mai mari decât ale președintelui.

„E normal să ai un salariu decent, dacă ai un salariu mai mic e normal că statul să te ajute cu vouchere, dar dacă tu ești bugetar și ai vneturi de depășesc președintele țării, păi nu îți e rușine să mai stai cu mâna întinsă? Trebuie cineva o dată să vină să spună aceste lucruri. Avem cei mai mulți ordonatori de credite din lume, nu desființează nimeni niciun teatru, am văzut tot felul de știri. Sunt sectoare neacoperite, nu mai poate statul să susțină.

Când ai niște semnale de alarmă după pandemie, după împrumuturi de 200.00 miliarde, după o datorie externă, cu deficit bugetar de 9,4% lăsat de pSD la 2,7%. Eu nu pot să ai accept să nu mai împrumutăm și 60% din banii pe care îi împrumută România și alți ipocriți comentează, păi mă împrumut!” , spune premierul.

„România nu- și permite acum să taie din salarii. Dimpotrivă, e o greșeală majoră. Dar România nu își mai permite că oamenii să se ducă la birou doar de dragul să se ducă la birou, completează Marcel Ciolacu.

În ceea ce privește comasarea instituțiilor de la stat, Marcel Ciolacu insistă pentru această măsură. Premierul subliniază că restructurarea instituțiilor din România nu înseamnă desființarea lor.

„Eu cred foarte mult în echitate! Îmi risc viitorul politic, dar fac ceea ce trebuie pentru țara mea! Cred cu tărie că foarte multe instituții trebuie comasate. O reorganizare nu înseamnă că desființezi”, spune el.

Premierul României a confirmat că îl va susține în continuare pe ministrul Finanțelor, Marcel Boloș. Liderul PSD susține că salariile românilor nu vor fi tăiate. Marcel Ciolacu adaugă că vor exista schimbări mari la ANAF: se grăbește procesul de digitalizare al autorității.

„Eu îl susțin în continuare pe dl Boloș. Nu taie nimeni niciun salariu! Eu ce mă aștept de la angajații din Ministerul de Finanțe e să fie alături de ministrul, să grăbim pentru prima oara digitalizarea ANAF-ului cât mai rapid. Nu vrea nimeni, garantez. Eu, Marcel Ciolacu, garantez că nimănui nu i se va tăia niciun leu din buzunar”, declară premierul României.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Ce salarii au membrii consiliilor de administrație din companiile de stat. Guvernul vrea să limiteze numărul membrilor