- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu dă de pământ cu românii care vor lua concediu medical în 2024. „Nu dau bani pentru tuse şi junghi”

08 Apr, 18:28 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu, mesaj tranşant despre concediile medicale ale românilor: „Nu dau bani pentru tuse şi junghi".
Marcel Ciolacu dă de pământ cu românii care vor lua concediu medical în 2024. „Nu dau bani pentru tuse şi junghi”

Premierul

Marcel Ciolacu a tranșat românii cu privire la banii acordați pentru concediile medicale ale românilor. Liderul Executivului nu este de acord cu cei care își iau concedii medicale și din cea mai mică problemă de sănătate.

Marcel Ciolacu dă de pământ cu românii care vor lua concediu medical în 2024

„Suntem cel mai bolnav popor”, spune Marcel Ciolacu. Premierul subliniază că nu este de acord să acorde bani pentru concediile medicale de „tuse și junghi”.

De partea cealaltă, șeful Guvernului dă asigurări că de taxa pe boală, adică acel impozit de 10% pe concediile medicale, vor fi scutiți și bolnavii cronici.

Vezi și: Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor. Ce bani vor primi angajații

Concediu medical
Concediu medical

La ora actuală, exceptați de la acest impozit sunt strict bolnavii de cancer, gravidele și mamele care îngrijesc copii bolnavi.

„Dacă ne uităm pe statistici, suntem cel mai bolnav popor din lume. La asemenea dimensiuni. Dacă doriți, ca să dau venituri mai mari celui care, cu voia sau fără voia sa, a răcit și stă 5 zile acasă, nu am să o fac!

„Nu dau bani pentru tuse şi junghi. Aspirina este pe lista de compensate”
Cu adevărat pentru bolnavi cronici, pentru oncologie, pentru mame, pentru copii bolnavi, categoric că cheltuielile sunt mai mari. Dar eu știu ca aspirina este pe lista de compensate.

Adică să dau și medicamente compensate pentru tuse și junghi, să plătesc absolut tot, să suport eu, statul român, la această dimensiune de 6 miliarde pe an concedii medicale nu am să o fac!

Am luat o decizie în Guvern și am exceptat această taxă. Cu alte cuvinte, cel aflat în concediu medical pentru maternitate, pentru faptul că are copilul bolnav, pentru boli cronice, pentru cancer, va avea un venit suplimentar cu această taxă de 10%.

Am luat o decizie rapidă, pentru că deja se tot întârzia a se interveni în Parlament pe acest act normativ. Am luat o decizie, nu sunt probleme ceea ce privește bolnavii cronici”, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Vezi și: Ce taxe vor plăti românii în 2025? Marcel Boloș: „O adevărată tragedie că ministrul Finanțelor a început să fie clarvăzător”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult