- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor. Ce bani vor primi angajații

08 Apr, 16:45 • Bumbeneci Diana
Vestea cea mare dată de Marcel Ciolacu despre salariul minim european care se va implementa în România.
Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor. Ce bani vor primi angajații

PSD

are în plan să propună un parcurs cât mai clar și rapid pentru introducerea salariului minim european în legislaţia românească, astfel încât antreprenorii să îşi poată stabili din timp politicile salariale pentru propriii angajaţi. Totodată, stabilirea unui mecanism de creştere anuală a salariului minim din România, în funcţie de parametri economici obiectivi, va permite antreprenorilor să facă estimări mult mai exacte cu privire la resursele financiare ce trebuie alocate, pe termen mediu şi lung, pentru forţa de muncă şi pentru dezvoltarea afacerii.

Marcel Ciolacu face anunțul zilei cu privire la salariile românilor

Pe marginea acestui subiect, social democrații au denunțat dezinformarea agresivă practicată de USR împotriva legislaţiei europene privind salariile minime adecvate din Uniunea Europeană. USR insinuează în mod mincinos că o astfel de măsură adoptată de Parlamentul European ar implica o creştere a taxării muncii, arată comunicatul de presă al social-democraţilor.

Vezi și: Ce taxe vor plăti românii în 2025? Marcel Boloș: „O adevărată tragedie că ministrul Finanțelor a început să fie clarvăzător”

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Salariul minim va reduce decalajele sociale

În opoziție cu afirmațiile făcute de USR, creșterea salariilor în România ca urmare a introducerii salariului minim european va echilibra raportul între muncă și capital, va contribui la reducerea disparităților sociale prin sporirea salariilor mici și medii, și va asigura o creștere sustenabilă a pensiilor pe termen mediu și lung, conform sursei citate.

În plus, social-democrații susțin că măsura este esențială pentru a încuraja tinerii să-și construiască un viitor în România, având în vedere că principala motivare pentru plecarea acestora din țară este legată de diferența dintre salariile din România și cele din alte state europene. Introducerea salariului minim european va asigura o reducere graduală a acestei discrepanțe printr-o creștere predictibilă și automată a salariilor, odată cu dezvoltarea economiei naționale.

„În schimb, măsurile amatoriste şi populiste avansate de USR ar menţine decalajele dintre salariile mari şi cele mici şi ar conduce la falimentul inevitabil al sistemului de pensii publice din România. Prin astfel de abordări USR îşi reconfirmă poziţia de adversar al pensionarilor şi al salariaţilor cu venituri mici din România”, conchide sursa menţionat.

Ai mai putea citi și: Fabrica unică în România intră în faliment! Este scoasă la licitație cu prețul de 1.685.000 de euro

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult