- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu este de acord cu reducerea CAS! „Total de acord, dar să înceapă și impozitarea capitalului”

20 Feb, 23:28 • Stefan Simion
Marcel Ciolacu a declarat public că este de acord cu reducerea contribuțiilor la sănătate. Cu toate acestea, președintele PSD susține că trebuie să fie identificată o nouă sursă de finanțare.
Marcel Ciolacu este de acord cu reducerea CAS! „Total de acord, dar să înceapă și impozitarea capitalului”

Anunț important pentru România! Marcel Ciolacu a confirmat public că este de acord cu reducerea contribuțiilor la sănătate, citează stiripesurse.ro. Cu toate acestea, președintele PSD nu a evitat să spună că micșorarea trebuie să ducă la identificarea unei noi surse de finanțare. Conform lui Ciolacu, este accentuată nevoia statului de a înlocui veniturile în cauză.

Marcel Ciolacu a vorbit despre reducerea CAS

Președintele PSD și-a prezentat public opinia despre reducerea CAS, reușind să arate că el nu are nimic împotrivă cu reducerea contribuțiilor la sănătate. Cu toate acestea, Ciolacu nu a ezitat să spună care este realitatea din spatele acestei micșorări și la ce ar trebui să se aștepte românii, dacă decizia este luată.

Te-ar putea interesa și: Contribuim la sănătate dar nu beneficiem de servicii medicale. Plătim la stat ca să mergem la privat. Sistemul din 2023

„Și cu ce venim (în loc)? Noi am propus o taxa de solidaritate. Cand vii sa scoti o taxa trebuie sa vezi de unde vii sa inlocuiesti (veniturile pe care le pierzi la buget). Eu sunt total de acord ca impozitarea muncii trebuie sa scada in Romania, nu putem ramane in continuare cu 45%, categoric!

Dar sunt si total de acord ca impozitarea capitalului trebuie sa inceapa si in Romania. Deci aici e echilibrul. Daca vrem sa fim pompieri sa venim peste noapte cu propuneri, ii anunt (pe cei din PNL) ca nu suntem in alegeri”, a declarat public Ciolacu.

CAS
CAS

Micșorarea taxelor destinate contribuțiilor la sănătate a fost propunerea evidențiată de Florin Cîțu, fostul premier, alături de Dan Vîlceanu, fostul ministru al Finanțelor. În conformitate cu propunerea lor, reducerea ar trebui să fie aplicată veniturilor care depășesc suma de 9.000 lei. Astfel, CAS ar ajunge la 20%, de la procentul de 25.

Inițiativa nu este una nouă, pe de altă parte. Florin Cîțu a mai deschis acest subiect în trecut, atunci când a fost respins de colegii din PNL. Cu toate acestea, la ora actuală nu există un răspuns oficial cu privire la măsurile care se vor lua pe viitor în ceea ce privește taxa contribuțiilor la sănătate.

Vezi și: Angajații din sănătate protestează. Se cer majorări salariale de 15%. Se anunță grevă generală

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult