- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu face o promisiune uriașă în an electoral: Taxele nu se vor mări în 2024

27 Feb, 10:55 • Fundeanu Madalina
Promisiune majoră! Marcel Ciolacu spune că taxele românilor nu se vor mări în acest an.
Marcel Ciolacu face o promisiune uriașă în an electoral: Taxele nu se vor mări în 2024

Marcel Ciolacu face o mulțime de promisiuni care vor bucura românii. Premierul a anunțat marți dimineață că nu va mări taxele în anul 2024, conform informațiilor prezentate de știripesurse.ro.

Marcel Ciolacu spune că taxele românilor nu se vor mări în acest an

„Investițiile nu se pot face doar pe vorbe! Este nevoie de garanții ferme și de predictibilitate. De aceea, vin astăzi în fața dumneavoastră cu o dublă garanție, atât fiscal-bugetară, cât și de ordin politic Nu vom mări taxele. Nu ieșim cu niciun milimetru din coordonatele financiare stabilite împreună cu Comisia Europeană în PNRR. Nu ne abatem vreo secundă de la traiectoria setată pentru aderarea la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică”, a spus premierul, care a participat la AmCham CEO Business Forum.

Ai mai putea fi interesat și de: 2024, anul fără impozite și taxe. Marcel Boloș: „Noile măsuri fiscale se vor lua, probabil, în prima jumătate a anului 2025”

taxe
taxe

De asemenea, Marcel Ciolacu mai vine cu o veste bună pentru români, în ceea ce privește majorarea salariilor. Premierul a declarat marți, 27 februarie, că își dorește ca în următorii 4-5 ani salariul mediu brut din România să ajungă la 2000 de euro, iar salariul minim brut să ajungă la 1200 de euro.

„Vreau să vă lansez astăzi o propunere concretă, am să definesc câteva garanții de stabilitate obligatorii și, la final, doresc să fac și o promisiune. Este, de fapt, crezul meu economic pentru viitorul României.

Am lăsat pentru final promisiunea. De fapt, este mai mult decât o promisiune, este o credință: dacă își păstrează stabilitatea politică și economică, România poate deveni în următorii 4-5 ani una dintre marile forțe economice ale continentului! Nu este un vis, ci o proiecție bazată de traiectoria noastră economico-socială de la aderarea europeană încoace!”, a spus Ciolacu.

Conform premierului, în următorii 4 ani România va avea un PIB de circa 500 miliarde euro, de la 320 miliarde euro în 2023 și un câștig salarial mediu brut de 2000 euro pe lună și un salariu minim brut de 1200 euro pe lună.

„Acolo ne va duce, de altfel, în mod natural, aplicarea principiului UE privind salariul minim european.”, a mai spus acesta.

Citește mai multe știri: Creștere importantă a salariilor! Marcel Ciolacu: Salariul mediu brut din România va ajunge la 2000 de euro