- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, favorit în rândul românilor. Un nou sondaj scoate la iveală preferințele viitorilor alegători

25 Jan, 12:33 • Bumbeneci Diana
Dacă mâine ar avea loc alegerile prezidențiale, pe cine ați vota? Un nou sondaj scoate la iveală preferințele românilor. Marcel Ciolacu este în top.
Marcel Ciolacu, favorit în rândul românilor. Un nou sondaj scoate la iveală preferințele viitorilor alegători

Marcel Ciolacu, președintele PSD și premierul României, se bucură de cea mai mare încredere. Este fotografia momentului, conform unui sondaj Avangarde.

Marcel Ciolacu se menține în top

O întrebare importantă în cadrul sondajului Avangarde a fost privind nivelul de încredere pe care cetățenii îl acordă anumitor politicieni din România. În această privință, Marcel Ciolacu stă bine, cu un procent de încredere de 26%. El este urmat de Diana Șoșoacă și George Simion, care au obținut un procent de încredere de 23%.

Cu toate acestea, lucrurile nu stau totuși atât de roz. Cei mai mulți români nu au încredere deloc în politicieni. Peste 60% dintre români mai degrabă nu au încredere în politicieni, conform sondajului Avangarde.

sondaj Marcel Ciolacu
sondaj Marcel Ciolacu

Topul încrederii arată astfel:

  • Primul loc – Marcel Ciolacu
  • Locul doi – Diana Șoșoacă
  • Locul trei – George Simion
  • Locul patru – Nicolae Ciucă
  • Locul cinci – Klaus Iohannis
  • Locul șase – Dacian Cioloș
  • Locul șapte – Ludovic Orban
  • Locul opt – Cătălin Drulă

Sondajul a fost realizat în perioada 8-22 ianuarie 2024.

Întrebați ce părere au despre Uniunea Europeană, 53% au spus că au o părere bună, iar 65% consideră că viitorul României este în interiorul UE.

raport-national---ianuarie-2024-calup-media_32424000

Poți citi și: Facturile la gaz cresc din cauza gerului din România. Prețul pe care îl vor plăti românii pentru încălzirea locuinței în ianuarie 2024

Românii consideră cele mai importante alegeri ca fiind cele prezidențiale, urmate de parlamentare și locale.

Sondajul mai arată că 55% dintre români consideră că aderarea la Schengen doar aerian și maritim este un succes, iar meritul principal îl are Guvernul.

Potrivit sondajului comandat de PSD, Marcel Ciolacu s-ar bucura de cea mai mare cotă de încerdere, urmat de Diana Șoșoacă, George Simion și Nicolae Ciucă.

Sondajul are o marjă de eroare de +/- 2,9%.

Poți citi: Meteo 25-31 ianuarie 2024. ANM anunță surprize neplăcute în ultimele zile ale lunii

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult