- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe românii din Qatar să se întoarcă acasă. „Avem investiții de 100 de miliarde”

16 Apr, 21:33 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu le cere românilor stabiliți în Qatar să se întoarcă în țară. Premierul a punctat că în România sunt derulate investiții de aproape 100 de miliarde.
Marcel Ciolacu îi îndeamnă pe românii din Qatar să se întoarcă acasă. „Avem investiții de 100 de miliarde”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a avut marți, 16 aprilie, o intervenție live, în care s-a adresat comunității românești din Qatar. „Este evident că mi-aș dori să reveniți în România”, a spus șeful Guvernului.

Marcel Ciolacu le cere românilor stabiliți în Qatar să se întoarcă în țară

„Sunt ferm convins că în Qatar câștigați mult mai bine financiar decât ați fi câștigat în România în acest moment.

Eu sper din tot sufletul, nu numai cifrele care ne arată acest trend de creștere în România, care s-a datorat în primul și în primul rând unei perioade de stabilități politice într-o perioadă de criză, de această dată și de securitate, nu numai energetică sau pandemie, și sper din tot sufletul ca împreună cu colegii mei până la sfârșitul mandatului să menținem acest ritm de creștere”, le-a spus românilor Marcel Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu transmite un mesaj important la gala Asociației Orașelor din România: „Avem un scop comun: să ajutăm comunitățile locale să se dezvolte”

Marcel Ciolacu în Qatar
Marcel Ciolacu în Qatar

El a declarat că și-ar dori ca românii din Qatar să revină în țara lor.

„Este evident că mi-aș dori să reveniți în România, mai ales după cele povestite de domnul ambasador cât de implicați sunteți și cât de mult ați dus la dezvoltarea proiectelor majore din Qatrar. Mi-aș dori foarte mutl să găsim acele proiecte provocatoare pentru modelul dumneavoastră de așteptare și în România”, a declarat premierul.

Premierul a punctat că în România sunt derulate investiții de aproape 100 de miliarde, dar că „suntem restanți în continuare în zona de sănătate, în zona de educație”.

Cât despre problemele românilor din Qatar, premierul a spus că este la curent cu „provocarea cu sistemul de pensii” și că se caută soluții „să depășim acest moment”.

Context

Premierul Marcel Ciolacu şi şase miniştri se află, începând de marţi, în vizită de lucru în Qatar. Pe agenda discuțiilor se află dezvoltarea în România a unor proiecte de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro, conform unui comunicat al Executivului.

„Statul Qatar este un partener comercial important al României în regiunea Golfului, iar atragerea de investiţii în valoare de 15 miliarde de euro va contribui la consolidarea colaborării noastre economice şi politice.

Avem proiecte clare şi mature pentru investitorii din Qatar. Poziţia strategică, parcursul ascendent al economiei şi oportunităţile oferite de fondurile europene sunt argumente ce susţin atractivitatea investiţională a României”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.

Vezi și: Este profitabil să dai meditaţii în Dubai. Profesoară: „Mi-a dat 3.000 de dolari ca să-i fac tema pentru acasă”