- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu transmite un mesaj important la gala Asociației Orașelor din România: „Avem un scop comun: să ajutăm comunitățile locale să se dezvolte”

15 Apr, 21:58 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu a transmis un mesaj în cadrul galei de sărbătorire a 30 de ani de activitate a Asociației Orașelor din România. Reducerea inegalității economice și sociale dintre diferitele regiuni ale țării va conduce la o dezvoltare durabilă a întregii societăți românești, potrivit premierului.
Marcel Ciolacu transmite un mesaj important la gala Asociației Orașelor din România: „Avem un scop comun: să ajutăm comunitățile locale să se dezvolte”

Premierul României, Marcel Ciolacu, a transmis un mesaj în cadrul galei de sărbătorire a 30 de ani de activitate a Asociației Orașelor din România (AOR), potrivit unui comunicat de presă transmis de gov.ro.

Absorbția fondurilor europene, cheia către o dezvoltare durabilă și echitabilă a întregii societăți românești

„Dezvoltarea echilibrată a tuturor regiunilor României și valorificarea potențialului fiecărei comunități constituie priorități ale guvernului”, este mesajul transmis de prim-ministrul Marcel Ciolacu la Gala de sărbătorire a 30 de ani de activitate a Asociației Orașelor din România (AOR).

În mesajul premierului Marcel Ciolacu, susținut de șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Mihai Ghigiu, este punctat faptul că reducerea inegalității economice și sociale dintre diferitele regiuni ale țării va conduce la o dezvoltare durabilă și echitabilă a întregii societăți românești, iar un factor esențial în obținerea acestui rezultat îl reprezintă absorbția fondurilor europene.

Proiectele finalizate sau în curs de implementare, derulate de autoritățile locale, sunt cel mai bun exemplu că se pot face lucruri de importanță majoră pentru cetățeni acolo unde există implicare și pricepere.

Ai mai putea fi interesat și de: Legea salarizării pentru bugetari va fi modificată. Sporurile pentru condiţiile de muncă vor fi incluse în salariul de bază

Marcel Ciolacu. sursă: Gov.ro
Marcel Ciolacu. sursă: Gov.ro

Marcel Ciolacu: „Susținerea investițiilor publice locale este prioritatea mea și a echipei mele de miniștri”

În acest sens, Guvernul consideră administrația locală un partener indispensabil pentru administrația publică centrală și partenerul direct al cetățenilor, pentru că „aleșii locali sunt cei care asigură implementarea proiectelor guvernamentale și, totodată, rezolvarea problemelor oamenilor care trăiesc în comunitățile locale”.

„Fie că este vorba de creșterea calității serviciilor oferite în fiecare comunitate, de noi rețele de apă şi canalizare, de școli, spitale sau dispensare moderne, de instalații de energie verde, susținerea tuturor investițiilor publice locale este prioritatea mea și a echipei mele de miniștri!

Vă garantez că solicitările venite la nivelul Guvernului din partea administrației publice locale sunt și vor fi tratate întotdeauna cu importanța cuvenită. Avem un scop comun: să ajutăm comunitățile locale să se dezvolte și să recupereze decalajele dintre regiunile țării”, a mai transmis Marcel Ciolacu.

Vezi și: Cătălin Cîrstoiu rămâne candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei. Discuții în coaliție