- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu intervine în scandalul azilelor ororilor! Premierul a trimis Corpul de control la Autoritatea pentru Persoanele cu Dizabilităţi

11 Jul, 15:14 • Cornel Ghimeșan
Marcel Ciolacu a trimis marți Corpului de control al prim-ministrului pentru a verifica activitatea Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, în urma scandalului azilelor ororilor din Ilfov, unde zeci de bătrâni au fost înfometați și schingiuiți de personalul angajat.
Marcel Ciolacu intervine în scandalul azilelor ororilor! Premierul a trimis Corpul de control la Autoritatea pentru Persoanele cu Dizabilităţi

Marcel Ciolacu intervine în scandalul azilelor ororilor! După neregulile găsite la azilele din Ilfov, premierul a decis eliberarea din funcţie a preşedintelui Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor, Persoanelor cu Dizabilităţi, Mihai Tomescu, şi a vicepreşedintelui Adela Crăciun.

Citește și Profiturile uriașe ale patronilor din azilele groazei făcute de pe urma bătrânilor! Suma de „2 lei” pe care o primeau vârstnicii din 30.000 de euro încasați lunar de instituții

Marcel Ciolacu intervine în scandalul azilelor ororilor!

Săptămâna trecută, procurorii DIICOT au făcut mai multe percheziții la trei cămine de bătrâni din Voluntari și Afumați. În urma descinderilor, aproape 100 de vârstnici au fost preluate de autorităţi din cele trei imobile în care ar fi trebuit să primească îngrijiri.

Oamenii legii spun că acești bătrâni în loc să fie îngrijiţi, de cei care erau plătiți de familiile lor să se ocupe de bunăstarea lo, au fost supuşi la tratamente inumane ori degradante. Exploatarea ar fi fost realizată şi prin lipsirea de hrană suficientă şi adecvată nutriţional, prin lipsa/neadministrarea tratamentului medical adecvat diagnosticului fiecărui beneficiar, prin lipsa îngrijirii şi neasigurarea igienei beneficiarilor, potrivit Digi24.

Continuă verificarea în azilele groazei! În Argeș, inspectorii au găsit alimente expirate și condiții șocante de trai

Au început verificările tuturor azilelor din România. În Argeș au fost confiscate kg întregi de carne expirată și alte alimente aflate în stare de putrefacție.

Patru echipe ce includ reprezentanți ai tuturor instituțiilor ce fac parte din comisia de control sunt la locații. Verificările se fac, în principal, pentru a vedea modul în care sunt îngrijiți bătrânii, pe linii de igienă, alimentație, condiții de viață.

Bilanțul primei zile de verificări în Argeș: au fost aplicate 41 de amenzi contravenționale a căror valoare totală se ridică la 874.100 lei.

Mai multe kilograme de carne de vită și pește au fost ridicate din unitățile pentru vârstnici verificate ieri pentru că erau expirate. Într-una dintre locații, comisia de control a găsit 120 de persoane în loc de 70, atât cât era capacitatea.

Citește și Marcel Ciolacu a convocat o ședință de urgență astăzi la Guvern, pe tema „azilelor groazei”. Cine sunt miniștrii chemați

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult