- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, noi declarații despre veniturile pensionarilor

25 Oct, 22:58 • Bumbeneci Diana
Marcel Ciolacu a făcut noi declarații despre veniturile pensionarilor. Indiferent de ce va urma, veniturile românilor vor crește cu minim zece procente.
Marcel Ciolacu, noi declarații despre veniturile pensionarilor

Liderul social-democrat, Marcel Ciolacu, a declarat marți, la România TV, că discuția despre procentul cu care vor crește pensiile de la 1 ianuarie 2023 pleacă de la o majorare de cel puțin 10 procente. Indiferent de situația din România, veniturile pensionarilor trebuie să crească începând cu prima zi a lunii ianuarie, mai susține politicianul.

Marcel Ciolacu susține majorarea pensiilor

Avem o lege în care se spune ca toate pensiile se indexează cu inflația. Din punctul meu de vedere aceasta lege trebuie respectata si vii cu 5,2% cat a fost inflația pe anul trecut. Mai avem o lege care spune ca mărim toate pensiile cu 40% si vezi unde te încadrezi cu bugetul. Ce este convenit foarte clar in acest moment, ca nu va fi o mărire mai mică de 10%, plecăm de la un minimum 10%, efortul bugetar este de 11 miliarde lei, de aici plecăm. Exclus să fie cei 10% în două trepte”, a declarat Ciolacu.

Deși vor fi mai mari, pensiile nu vor ajunge la timp la români. Amintim că în luna ianuarie, veniturile pensionarilor vor ajunge mai târziu.

Citește și: Pensiile întârzie pentru o categorie de români. Cine sunt pensionarii care nu își vor primi pensia la timp chiar după sărbători

Marcel Ciolacu, noi declarații despre veniturile pensionarilor
Marcel Ciolacu, noi declarații despre veniturile pensionarilor

„Pentru ca în luna decembrie să putem calcula pensiile aferente lunii ianuarie şi să putem avea şi actul normativ în baza căruia să mărim pensiile şi să tipărim cupoanele va trebui ca undeva la sfârşitul lunii noiembrie sau în decembrie să avem actul normativ publicat în Monitorul Oficial şi cu siguranţă aşa va fi”, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi pentru RomâniaTV.

Potrivit ministrului Muncii, pensionarii care încasau pensiile în datele de 2, 3 sau 4 ianuarie sunt cei care nu își vor primi în luna ianuarie 2023 pensia la timp.

Mai poți citi: Banca Mondială are noi propuneri pentru reforma pensiilor speciale din România. Veniturile vor fi calculate drastic

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult