- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, noi declarații. Dispariția unității din jurul Kievului poate duce la apariția mai multor sosii ale lui Putin

07 Nov, 14:53 • Oprea Alina
Marcel Ciolacu, despre posibila dispariție a unității Kievului! Dacă unitatea ar dispărea, am putea fi înconjurați de mai multe sosii ale lui Vladimir Putin!
Marcel Ciolacu, noi declarații. Dispariția unității din jurul Kievului poate duce la apariția mai multor sosii ale lui Putin

Războiul dintre Ucraina și Rusia încă se întâmplă, iar Premierul Marcel Ciolacu a venit cu declarații ferme în legătură cu ceea ce se întâmplă, la momentul actual, în regiunea Kievului. Premierul a precizat că este mare nevoie ca aliații Ucrainei să rămână fermi în susținerea Kievului, altfel riscă să încurajeze forțele populiste din întreaga Europă printr-o victorie a lui Vladimir Putin, aceste declarații fiind oferite publicației Bloomberg.

Marcel Ciolacu a declarat că „sprijinul multidimensional” pentru Ucraina nu va fi oprit, iar Guvernul va merge mai departe cu acesta, chiar dacă aliații europeni dau semne că nu sunt în asentiment de a ajuta, în special din cauza conflictului dintre Israel și Hamas care umbrește invazia Rusiei. Marcel Ciolacu a declarat, ferm convins, că actualul conflict din Orientul Mijlociu va fi mai repede rezolvat față de conflictul din Ucraina.

„România va continua să ajute Ucraina, indiferent de costurile politice. Aceste costuri politice sunt mai puțin importante decât precedentul pe care l-ar crea o victorie a Rusiei.”, a declarat Premierul României, Marcel Ciolacu, potrivit celor furnizate de G4Media.

Ai putea fi interesat și de: Premierul Marcel Ciolacu se întâlnește marți cu Daniel Dines. Ce vor discuta premierul țării și cofondatorul unicornului românesc UiPath

Marcel Ciolacu trimite Corpul de Control
Marcel Ciolacu, despre Kiev

Marcel Ciolacu îngrijorat!

De asemenea, Marcel Ciolacu a pus focusul asupra exploziei de susținere în întreaga Europă a forțelor de dreapta și populiste, multe dintre acestea atacând sprijinul guvernelor pentru Ucraina și deplângând ruperea legăturilor cu Kremlinul. Partidul de extremă-dreapta din Germania, Alternativa pentru Germania a fost alimentată în mare parte de sentimentele pro-rusești.

„Vă puteți imagina câte sosii ale lui Putin am avea printre anumiți politicieni populiști europeni?”, a întrebat Marcel Ciolacu potrivit profit.ro.

În fața publicului, liderii Uniunii Europene mențin un fron unit împotriva Rusiei, blocul având în discuție un al 12-lea pachet de sancțiuni ce vizează 5 miliarde de euro, în comerțul cu Rusia. Totuși, situația poate lua o întorsătură, astfel că au apărut semne de slăbire a sprijinului. Un exemplu concret este dat de o farsă telefonică cu premierul italian Georgia Meloni, care a spus unei perechi de comedianți ruși notorii că a fost martoră la foarte multă oboseală în susținerea Kievului.

Linia de salvare economică din Kiev a fost menținută și de România prin exporturile de cereale. Mai mult decât atât, Ciolacu a precizat ca România a sporit capacitatea de a expedia cereale ucrainiene la 3 milioane de tone pe lună, fațăde jumătate de milion de tone la începutul războiului. În următoarele luni, Premierul a declarat că această capacitate va crește la 4 milioane de tone.

România se regăsește și în aderarea Ucrainei și a Republicii Moldovei la Uniunea Europeană, fiind destul de implicată. Marcel Ciolacu a declarat că există foarte mari dificultăți în a obține unanimitate din partea liderilor, având în vedere opiniile pro-ruseale premierului ungur Viktor Orban și ale premierului slovac Robert Fico, care a reveit luna trecută la conducerea țării sale.

În contextul alegerilor viitoare, a explicat Marcel Ciolacu că vor exista riscuri imediate în Uniunea Europeană, dar și în contextul ascensiunii extremei drepte în blocul celor 27 de membri.

„Să nu uităm că anul viitor avem alegeri pentru Parlamentul European și dacă vom vedea mai multe voci extremiste în adunare – asta ar crea o vulnerabilitate mai mare în interiorul UE.”, a comunicat Marcel Ciolacu, porivit sursei citate anterior.

Ai putea fi interesat și de: Decizie finală! Premierul Ciolacu și reprezentanții băncilor au hotărât să nu fie majorate comisioanele bancare