- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu pregătește măsuri în favoarea antreprenorilor români. „Să vă implicaţi şi să luaţi absolut toţi banii, toate miliardele pe care statul le va pune la bătaie”

09 May, 12:59 • Lupu Alexandra
Marcel Ciolacu își asumă angajamente serioase! Liderul PSD a anunțat ce planuri are pentru antreprenorii români.
Marcel Ciolacu pregătește măsuri în favoarea antreprenorilor români. „Să vă implicaţi şi să luaţi absolut toţi banii, toate miliardele pe care statul le va pune la bătaie”

Marcel Ciolacu a participat astăzi, 9 mai, la evenimentul România Start-Up Revolution, ediția IV, de la ASE, atunci când a dat mai multe declarații de interes pentru antreprenorii români. Concret, liderul PSD a spus că Guvernul va pune la bătaie o miză de miliarde de euro din fondurile naționale europene pentru a sprijini antreprenorii români, informează stiripesurse.ro.

Marcel Ciolacu, planuri mari pentru antreprenorii români

Marcel Ciolacu și-a început discursul spunând că se bucură se află astăzi printre atâția tineri, într-un mediu dinamic și valoros. Liderul PSD a punctat că are convingerea că de pe băncile facultății vor ieși următorii antreprenori de talia lui Dragoș Petrescu sau Dragoș Anastasiu. Marcel Ciolacu a subliniat că investițiile publice nu sunt doar cele din infrastructură, ci și cele făcute în oameni și la nivelul companiilor românești. El a punctat în continuare că Guvernul are ambiția să forțeze investițiile anuale de 10% din PIB, dar mai mult decât atât, Marcel Ciolacu a subliniat că vrea să demareze în România o revoluție a start-up-urilor.

Citește și despre următorul subiect: Inteligenţa artificială vine în ajutorul micilor antreprenori cu metode inovative de promovare a produselor

„Investiţiile publice înseamnă nu doar investiţiile făcute de stat în infrastructură, dar şi cele făcute în oameni şi companiile româneşti, în capitalul uman al României, investiţii în oameni tineri şi mai ales în ideile de afaceri pe care le aveţi deja sau care încolţesc în mintea voastră”, declară liderul PSD.

„Dacă am reuşit să investim în 2022, an cu crize suprapuse, aproape 7% din PIB în economia românească şi în firmele antreprenoriale româneşti, în special în IMM-uri, avem ambiţia ca de acum înainte să forţăm investiţii anuale de 10% din PIB!

Şi mai avem o prioritate a guvernării care începe în iunie, o prioritate care vă priveşte în mod direct pe toţi tinerii aflaţi astăzi în sală, ca şi pe cei care ne urmăresc în direct pe Facebook. Vrem să demarăm în România o Revoluţie a Start-up-urilor!”, completează Marcel Ciolacu.

În continuare, liderul PSD a spus că își dorește să pună o miză de miliarde de euro, din fondurile naționale sau europene, pentru a ajuta antreprenorii români să-și atingă adevăratul potențial. Marcel Ciolacu a adăugat că vrea să se realizeze un întreg ecosistem prin care tinerii antreprenori și noile tehnologii să pună o presiune uriașă pe stat, mai exact, aceea de a-l obliga să se digitalizeze cât mai repede și să răspundă adecvat nevoilor din societate.

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

„Să punem o miză de miliarde de euro din fonduri naţionale şi mai ales din bani europeni pe potenţialul vostru extraordinar! Să vă provocăm să fiţi creativi şi îndrăzneţi!

Să construim un întreg ecosistem în care tinerii antreprenori şi noile tehnologii să producă un uriaş salt calitativ al economiei noastre care să pună o presiune uriaşă şi pe stat: să-l oblige să alerge mai repede, să se digitalizeze mai rapid, să răspundă mai alert nevoilor societăţii!”, a spus Ciolacu.

În continuare, liderul PSD a spus că își dorește ca România să devină un model european în materie de programe și de volum al finanțărilor în sprijinirea afacerilor de tip start-up. Totodată, Marcel Ciolacu a adăugat că îi îndeamnă pe antreprenorii români să se implice și să ia toți banii pe care statul îi va pune la bătaie.

„Am ambiţia de a duce acest drum mai departe şi de a demonstra alături de dl Jianu şi în parteneriat cu toţi oamenii de afaceri importanţi ai României, că putem fi un model european în materie de noi programe şi de volum al finanţărilor în sprijinul afacerilor de tip start-up”, spune liderul PSD.

„Vă îndemn, aşadar, să vă implicaţi şi să luaţi absolut toţi banii, toate miliardele pe care statul le va pune la bătaie pentru tinerii antreprenori! Până la ultimul cent!

Scrieţi-vă proiectele de afaceri, fiţi gata să vă deschideţi firme start-up şi participaţi la toate programele pe care le vom lansa! Fiţi cei care vor genera în această ţară o revoluţie antreprenorială fără precedent în istoria noastră modernă!

Acesta ar fi cel mai bun mod de a ne arăta nouă, celor trecuţi de 50 de ani, că putem să ne retragem liniştiţi fiindcă ţara este pe mâinile voastre bune”, completează el.

Vezi și: Programul Tranziție Justă: sprijină sectorul antreprenorial, crește competivitatea, generează locuri de muncă durabile. Investiție de sute de milioane de euro