- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu: ”Prețul lemnului de foc trebuie compensat pentru cei care au nevoie”

01 Nov, 11:50 • Cornel Ghimeșan
Marcel Ciolacu susține că prețul lemnului de foc trebuie compensat pentru cei care au nevoie, respectiv persoanele vulnerabile și spune că nu este datoria statului să facă acest lucru și pentru companii, decât dacă există ,,o decizie politică și administrativă”.
Marcel Ciolacu: ”Prețul lemnului de foc trebuie compensat pentru cei care au nevoie”

Liderul PSD consideră că nu este datoria statului să compenseze prețul lemnului de foc pentru companii, acest lucru se poate întâmpla în cazul în care există ,,o decizie politică și administrativă”.

Citește și Marcel Ciolacu: ”Mă bucur că şi PNL-iştilor le curge prin vene sânge PSD-ist. Creșterile de pensii și salarii nu se fac prin talcioc, în presă”

Marcel Ciolacu a transmis că ordonanța privind prețul de plafonare pentru lemnele de foc s-ar putea modifica în curând.

„Părerea mea este că se va modifica acea ordonanţă, poate în aceeaşi ordonanţă cu energia, venim cu ceva distinct. Eu am spus de la început, un 400 de lei acoperă, dar eu nu vorbesc să compensez afacerea dumneavoastră. Nu e rostul statului român să-ţi compenseze afacerea decât dacă îţi limitează preţul şi tu cu date, cu documente, justifici statului român că „eu intru în faliment, că eu produc un leu şi dumneavoastră mă puneţi să vând cu 0,5”. Acolo, statul să vină. Dumneavoastră îmi cereţi mie să spun că voi compensa, când eu ştiu foarte bine că nu e mai mult de 400 de lei, fiindcă că avem socotelile de la Romsilva”, a explicat liderul PSD.

Românii cu venituri mici vor beneficia de compensarea prețului lemnului de foc

Social-democratul a adăugat că va exista o compensaţie „la cei care au nevoie de aceste lemne”, adică pentru persoanele vulnerabile cu venituri mici sau insuficiente, în ideea de a se echilibra balanța inflației.

„Să compensez eu 400 cu 1.000, că ai lăsat tu zona speculativă? Nu voi face acest lucru. Dar cu adevărat voi compensa la cei care au nevoie de aceste lemne, la persoanele vulnerabile, care este cu totul altceva. Statul nu trebuie să compenseze companiile decât dacă, printr-o decizie politică şi administrativă, merg pe o zonă. (…) Eu va spun că, dacă vom face lucrurile în acest echilibru şi în această logică, veţi vedea că inflaţia anul viitor va scădea mult mai mult”, a transmis preşedintele Camerei Deputaţilor.

Citește și PSD amenință cu ieșirea din coaliție: „M-am săturat de ei. Să recunoască că au greșit și vor fi iertați”

 

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult