- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri politică

Marcel Ciolacu: ”Mă bucur că şi PNL-iştilor le curge prin vene sânge PSD-ist. Creșterile de pensii și salarii nu se fac prin talcioc, în presă”

27 Oct, 21:57 • Bucătaru Gabriela
Liderul PSD, Marcel Ciolacu se bucură PNL a ajuns în sfârșit la concluzia că pensiile și salariile românilor trebuie mărite. Social-democratul a subliniat faptul că aceste lucruri ”nu se fac printr-un talcioc, prin presă”, ci sunt discutate într-un cadru organizat, în coaliţia de guvernare.
Marcel Ciolacu: ”Mă bucur că şi PNL-iştilor le curge prin vene sânge PSD-ist. Creșterile de pensii și salarii nu se fac prin talcioc, în presă”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, i-a luat joi, peste picior pe liberalii care atunci când ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunţat că pensiile vor fi majorate, au vrut ca acesta să fie dat afară din Guvern. Ciolacu a mărturisit că se bucură că PNL a ajuns în sfârșit la concluzia că guvernul trebuie să mărească veniturile românilor.

Citește și Marcel Ciolacu, noi declarații despre veniturile pensionarilor

„Trebuie să spunem adevărul. Când Marius Budăi a spus, prima oară, că vrea să mărească pensiile, toată lumea a strâmbat din nas şi a început un atac prin mass-media. Până şi doamna Lia Olguţa Vasilescu m-a sunat şi m-a întrebat dacă cumva îl schimbăm pe Marius Budăi. Sorin Grindeanu m-a sunat şi a zis «mi-a spus mama să nu cumva să-l schimbăm pe Marius Budăi». Până aici s-a ajuns în momentul în care Marius Budăi a anunţat că trebuie mărite pensiile prima oară. Nu pot decât să mă bucur că, între timp, şi PNL-iştilor le curge prin vene sânge pesedist”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Președintele Camerei Deputaților le-a transmis colegilor din coaliția de guvernare că pensiile românilor, dar şi salariul minim pe economie trebuie să fie majorate, însă aceste schimbări „nu se fac printr-un talcioc, prin presă”, ci trebuie discutate într-un cadru organizat, în coaliţie.

„Şi da, pensiile trebuie să se mărească. Salariul minim pe economie trebuie să se mărească. Dar aceste lucruri nu se fac printr-un talcioc, prin presă, nu se fac când ne convine sau când vrem să ocupăm spaţiul public. Aceste lucruri se fac în cadru organizat, în coaliţie, cu echipele de lucru, cu variante, cu variante să închidem odată pentru totodeauna eterna discuţie despre pensiile speciale, astfel încât să creem o echitate social, fiindcă acesta este rolul nostru, ca social-democraţi”, a spus liderul PSD.

Marcel Ciolacu este deranjat de faptul că unii parteneri din coaliția de guvernare încearcă să uite adevărul.

„Ce mă deranjează azi este că unii din partenerii noştri de guvernare încearcă să uite adevărul. Câteodată încearcă să manipuleze prin anumite declaraţii acest adevăr. Este de datoria mea şi a dumneavoastră să le reamintim adevărul. În noiembrie 2019 – noiembrie 20121 datoria publică a crescut de la 36,9 din PIB la 49% din PIB, de la 364,9 miliarde la 558,8 miliarde. La deficit, mai grav. PSD a lăsat finanţele ţării la un deficit bugetat de 2,8% în octombrie 2019, după care experţii, cred că Cîțu şi Vîlceanu, dânşii au fost la Finanţe, au urcat în 2020 deficitul la o cifră astronomică, de aproape 10% din PIB.

Citește și Marcel Ciolacu, atac dur la adresa lui Virgil Popescu: „Nu sunt un fan al domnului ministru al Energiei”