- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu, revoltat de situația elevilor care primesc burse de merit având note de 2: „Așa ceva este inadmisibil!”

27 Oct, 14:07 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu a vorbit în cadrul ședinței de guvern de astăzi despre situația școlilor de la Sibiu. Acolo, câțiva elevi cu medii extrem de mici primesc bursă de merit.
Marcel Ciolacu, revoltat de situația elevilor care primesc burse de merit având note de 2: „Așa ceva este inadmisibil!”

La începutul ședinței de guvern, care a avut loc astăzi, Marcel Ciolacu a vorbit despre situația de la Sibiu, acolo unde câțiva elevi cu medii extrem de mici primesc bursă de performanță. Premierul României i-a solicitat ministrului Educației să remedieze situația, conform informațiilor transmise de Adevărul.

Ciolacu, indignat de situația elevilor cu medii sub 5 care primesc burse de merit

Șeful Executivului susține că este inadmisibil ca un elev de nota 2 să primească o bursă de merit din partea statului și a cerut soluții ministrului Educației.

„Am văzut situaţia total anormală prin care s-a ajuns ca elevii de nota 2 să primească burse de merit. Aşa ceva este inadmisibil”, a declarat Marcel Ciolacu, în cursul zilei de 27 octombrie, în cadrul ședinței de guvern.

Te-ar mai putea interesa și: Marcel Ciolacu face ultimele declarații cu privire la noua Ordonanță de Urgență! Aceasta are în vedere cheltuielile bugetare atât la nivel central, cât și la nivel local!

Marcel Ciolacu
Marcel Ciolacu

Marcel Ciolacu a mai adăugat că a avut o discuţie cu ministrul Educaţiei, Ligia Deca, dar şi cu sindicatele din educaţie, pe acest subiect.

„Am avut o discuție cu doamna ministru Ligia Deca și cu Sindicatele din învățământ și sperăm cât mai repede să avem o soluție prin care bursa de merit să reflecte performanța școlară și să fie o distincție foarte clară între bursa de merit și bursele sociale, care au destinație în primul și în primul rând pentru a reduce abandonul școlar”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Potrivit Agerpres, situația anormală a burselor este rezultatul Ordinului ministrului Educaţiei din 8 septembrie 2023, care prevede ca 30% din numărul elevilor fiecărei clase să beneficieze bursă de merit. Inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Botoşani, Bogdan Suruciuc, a declarat miercuri că această situație a dus la oferirea burselor de merit și elevilor din școlile din medii defavorizate, care au încheiat anul școlar cu media 2 sau care nu au susținut Evaluarea Națională.

Mai mult de atât, Ordinul Ministerului Educației îi defavorizează colegiile performante, acolo unde elevii cu media 9,40 nu primesc burse de merit. Cuantumul bursei de merit în anul școlar 2023-2024 este de 450 lei/lună.

Citește mai multe știri despre: Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu fac noi precizări cu privire la veniturile românilor. „Investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern”