- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu fac noi precizări cu privire la veniturile românilor. „Investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern”

26 Oct, 17:33 • Bumbeneci Diana
Președintele Klaus Iohannis și premierul Ciolacu se află la Bruxelles, acolo unde au purtat discuții extrem de importante pentru viitorul economic al României. Oficialii au transmis noi detalii cu privire la veniturile românilor.
Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu fac noi precizări cu privire la veniturile românilor. „Investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern”

Președintele

Klaus Iohannis a declarat joi, la Bruxelles, în contextul în care și premierul Marcel Ciolacu se află în vizita acolo, că va avea o discuție cu președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen, având în vedere ajutorul pe care România l-a acordat Ucrainei.

Klaus Iohannis și Marcel Ciolacu vorbesc despre veniturile românilor

„Da, vom avea o întâlnire în marja Consiliului, probabil pe un hol, dar da, intenționez să continui aceste discuții pentru că sunt foarte importante pentru noi și mi se pare un lucru potrivit că noi din România venim ca să pledăm în interesul României și al românilor”, a spus Klaus Iohannis.

Premierul Marcel Ciolacu a discutat joi la Bruxelles cu Paolo Gentiloni, comisar european pentru Afaceri Economice şi Financiare. Au fost purtate discuții şi cu Adina Vălean, comisar european pentru Transporturi.

Vezi și: Klaus Iohannis răbufnește pe tema Schenge. „Realitatea e că Spațiul Schengen nu mai funcționează și aproape nu mai există”

Am discutat astăzi cu domnul Paolo Gentiloni, comisar pentru Afaceri Economice şi Financiare, şi cu doamna Adina Vălean, comisar european pentru Transport, despre reformele şi investiţiile majore cu bani europeni, despre măsurile bugetare adoptate recent de Guvern şi despre perspectivele economice ale României.

Doamna Vălean a reconfirmat reuşita fără precedent a României în materie de absorbţie de fonduri europene în acest an, asigurându-ne totodată că va căuta, alături de ministrul Grindeanu, soluţii pentru suplimentarea fondurilor necesare marilor proiecte de infrastructură ale ţării noastre”, a scris Ciolacu pe Facebook.

Iohannis și Ciolacu, discuții despre veniturile românilor
Iohannis și Ciolacu, discuții despre veniturile românilor

Premierul a mai explicat că a căzut de acord cu Paolo Gentiloni că este esenţial ca România să continue traiectoria corectă în privinţa ţinerii sub control a deficitului bugetar.

„Am apreciat atât semnalul pozitiv transmis de domnul Gentiloni cu privire la forma revizuită a PNRR depusă de România, cât şi progresele recunoscute de Comisie în privinţa noii legi a pensiilor.

Mai mult, am discutat în detaliu viziunea economică a Guvernului României şi am reafirmat dorinţa noastră fermă de a proteja veniturile românilor în acest context global şi regional dificil. Este clar că România are în Comisia Europeană un partener cu care poate să construiască credibil, folosind toţi banii europeni disponibili”, a menţionat Marcel Ciolacu.

Amintim că Legea privind noile măsuri fiscal-bugetare a fost promulgată, joi, de preşedintele Klaus Iohannis. Anunțul a fost făcut oficial de Administraţia Prezidenţială.

În instituții nu se vor mai putea cheltui bani pentru:

  • Articole de mobilier și bunuri și servicii pentru întreținere și funcționare;
  • Reparații curente;
  • Bunuri de natura obiectelor de inventar;
  • Cărți, publicații și materiale documentare;
  • Consultanță și expertiză;
  • Pregătire profesională;
  • Studii și cercetări;
  • Contribuții ale administrației publice locale la realizarea unor lucrări și servicii de interes public local, în baza unor convenții sau contracte de asociere;
  • Alte cheltuieli, cu excepția alineatelor ”Chirii” și ”Executarea silită a creanțelor bugetare”;
  • Asociații și fundații, cu excepția angajamentelor ce vizează domeniile ”Sănătate” și ”Asistență socială”.

Mai poți citi și: Undă verde pentru măsurile de austeritate. Președintele Iohannis a semnat oficial legea privind noile măsuri fiscal-bugetare

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult