- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu solicită scăderea de urgență a impozitării pe salarii. „Dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil”

07 Feb, 16:59 • Fundeanu Madalina
Marcel Ciolacu cere scăderea imediată a impozitării pe salarii. În cadrul vizitei la Mioveni, premierul a spus că unei familii cu un copil, având ca venit două salarii minime pe economie, îi este dificil să se descurce cu costurile vieţii de zi cu zi.
Marcel Ciolacu solicită scăderea de urgență a impozitării pe salarii. „Dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil”

Premierul Marcel Ciolacu, preşedinte al PSD, a declarat miercuri, la Mioveni, că unei familii cu un copil, având ca venit două salarii minime pe economie, îi este dificil să se descurce cu costurile vieţii de zi cu zi, de aceea trebuie lucrat la scăderea impozitării la veniturile minime, conform știripesurse.ro.

Marcel Ciolacu cere scăderea imediată a impozitării pe salarii

„Este evident că dacă sunt două salarii minime pe economie e foarte greu să te descurci cu un copil. De aceea, trebuie lucrat, în primul şi în primul rând, prin scăderea impozitării la veniturile minime.

Dacă se întâmplă acest lucru: să ai într-o familie două venituri minime, acela e pragul, să considerăm pragul cel mai jos de venituri. Şi ca să nu se întâmple acest lucru (…) trebuie să echilibrăm cumva. Dacă dezechilibrăm tot timpul, vom ajunge la un deficit imens şi la disfuncţii în sistemul macroeconomic”, a spus Marcel Ciolacu.

El a fost întrebat ce venit trebuie să aibă o familie cu un copil pentru a se descurca. Şeful Guvernului a efectuat, miercuri, o vizită de lucru la uzina Automobile Dacia din Mioveni.

Te-ar putea interesa și: Guvernul va folosi doar mașini produse în România. Anunțul lui Marcel Ciolacu după vizita la uzina Dacia de la Pitești

Marcel Ciolacu, premierul României. Sursă foto: Gov.ro
Marcel Ciolacu, premierul României. Sursă foto: Gov.ro

Premierul a anunțat că, din acest moment, Guvernul va folosi doar mașini Dacia

„10% din exporturile României este asigurat de Dacia. Astăzi cu mândrie am aflat că am reușit să-i batem și pe italieni la ei acasă, nu la fotbal, la mașini vândute pe teritoriul Italiei. Am făcut un drive test cu noul model de Duster. Cum ar fi spus fiul meu acum câțiva ami: este bestială. O să profit de această ocazie să fac un anunț foarte clar. Din acest moment, Guvernul României și prim-ministrul României va folosi un singur brand: Dacia.

Brandul Guvernului României trebuie să fie principalul producător de autoturisme. Mașina mea, ca prim-ministru, din acest moment va fi Dacia Duster. Cred că așa e corect în orice stat democratic și în orice economie. Cum în Franța mașina guvernului și mașina autorităților este Renault, în România mașina autorităților și a prim-ministrului trebuie să fie Duster”, a declarat Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai declarat că este impresionat de faptul că noua Dacia Duster a fost concepută în totalitate de designeri și ingieri români.

Vezi și: Schimbări în 2024 la programul „Sprijin pentru România”. Ce poți face ca să nu pierzi tichetele de masă de la stat