- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă: România poate pierde 500 milioane euro din PNRR

21 Mar, 22:40 • Adrian Popovici
Marcel Ciolacu a explicat recent faptul că România riscă să piardă 500 de milioane de euro din PNRR și asta din cauza problemelor legate de implementarea jalonului 206, cel legat de taxarea IMM-urilor.
Marcel Ciolacu trage un semnal de alarmă: România poate pierde 500 milioane euro din PNRR

Marcel Ciolacu avertizează că România riscă să piardă 500 de milioane de euro din fondurile PNRR și asta din cauza neîndeplinirii unui jalon. Pentru a evita această situație, pemierul explică faptul că țara noastră trebuie să ajungă la un acord cu Comisia Europeană, transmite Antena 3 CNN.

Informațiile oferite de către Marcel Ciolacu au venit pe fondul unei întrebări legate de cererea făcut de către Comisia Europeană în ceea ce privește jalonul 206 din PNRR, cel care vizează impozitarea microîntreprinderilor.

„Toate aceste lucruri sunt trecute în PNRR nu de către Marcel Ciolacu, sunt trecute de către domnul prim-ministru Cîțu și cu domnul Ghinea, dânșii au semnat aceste lucruri în PNRR.

Că au uitat să vă anunțe și pe dumneavoastră, fiindcă erau secrete, ce-au trecut în jalonul 206 asta e cu totul altceva. Sunt într-un dialog cu Comisia și încercăm să găsim soluțiile cele mai bune”, a explicat premierul Marcel Ciolacu.

„Dacă nu ajungem la un acord, România riscă să piardă 500 de milioane pentru neîndeplinirea acestui jalon”, a mai precizat premierul.

Te-ar mai putea interesa și: Adrian Câciu: România a încasat 33% din fondurile PNRR. Avertismentul lansat de CE despre cererea 3 de plată

Marcel Ciolacu, premierul României. Foto arhivă
Marcel Ciolacu, premierul României. Foto arhivă

Ce a mai spus Marcel Ciolacu despre jalonul 206 din PNRR?

La începutul acestui an, premierul Marcel Ciolacu a declarat că este o problemă cu Jalonul 206 din PNRR, cu microîntreprinderile, deoarece Comisia Europeană încă consideră că este o impozitare mult prea lejeră, după cum transmitea news.ro.

Marcel Ciolacu a precizat atunci că „s-au luat anumite măsuri, în primul şi în primul rând pentru că sunt trecute în PNRR”.

„Ele sunt trecute în Jalonul 206, care e în cererea de plată nr. 3 şi deja au venit anumite semne de întrebare şi am mai anunţat public că este o problemă cu Jalonul 206, cu microîntreprinderile, fiindcă Comisia încă consideră că nu am luat toate măsurile pentru a închide această zonă, unde ei consideră că este o impozitare mult prea lejeră pentru o ţară de mărimea României”, explica Ciolacu.

Premierul a precizat că sistemul român de impozitare al IMM-urilor seamănă cu cel folosit de offshore-uri.

„Sper să am capacitatea, cum am avut şi până acum, să merg la Comisie să explic că atât poate suporta România în acest moment. Dar toate aceste cerinţe, vă rog frumos să îi întrebaţi pe ipocriţii care le-au trecut în PNRR şi acum stau la televizoare şi critică măsurile pe care le-au trecut ei. Înţeleg multe în politică, înţeleg că nu e balet, înţeleg orice, dar ipocrizia e cel mai urât lucru”, a subliniat premierul Ciolacu.

Citește și: Siegfried Mureşan, despre PNRR: România, printre cele 9 state din UE care au primit prefinanţarea şi două tranşe din banii europeni