- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru români: „Sper şi din socotelile noastre mai mult ca sigur că va începe, încet, încet, să scadă şi inflaţia”

18 Nov, 11:59 • Cassano Sabrina
Românii devin din ce în ce mai îngrijorați în ceea ce privește scumpirile care se anunță. Mai mult, aceștia se tem că nu o să își mai poată plăti nici ratele la bănci, iar la iarnă vor îngheța în case de frig. Marcel Ciolacu vine cu o veste bună și spune că inflația va începe ]ncet să scadă.
Marcel Ciolacu vine cu vești bune pentru români: „Sper şi din socotelile noastre mai mult ca sigur că va începe, încet, încet, să scadă şi inflaţia''

Românii devin din ce în ce mai îngrijorați în ceea ce privește scumpirile care se anunță. Președintele PSD a mărturisit recent că românii au plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB.

Marcel Ciolacu: „Sper şi din socotelile noastre mai mult ca sigur că va începe, încet, încet, să scadă şi inflaţia”

Președintele PSD a spus că România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB iar anul viitor, potrivit calculelor,  va plăti 2% din PIB.

„Anul acesta, România a plătit dobânzi şi restanţe la credite de aproximativ 1,8% din PIB. Din socotelile noastre preliminare în ceea ce priveşte construcţia bugetului, cred că anul viitor vom plăti în jur de 2% din PIB. Dar cu tristeţe vă spun că aceste împrumuturi au fost făcute de cele două guverne de dreapta, respectiv au împrumutat 200 de miliarde de lei. Noi vorbim în acest moment de dobânzile şi restanţele la aceste credite”, a afirmat Ciolacu într-o conferinţă de presă.

Mai mult, acesta susține că odată cu venirea PSD la guvernare datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual iar datoria publică crescută de cele două guverne de dreapta a fost de 12 pp.

Citește și: Discriminarea între șoferii de taxi și cei de la Uber sau Bolt continuă și în 2022. Ce decizie au luat deputații

„În schimb, cu bucurie vă anunţ că de când PSD a venit la guvernare şi gestionează Ministerul Finanţelor, conform Comisiei Europene, datoria publică anul viitor va scădea cu un punct procentual iar datoria publică crescută de cele două guverne de dreapta a fost de 12 pp. Asta într-un echilibru şi o coerenţă şi o sustenabilitate clară. Dacă atunci am împrumutat 200 de miliarde, am întors în economie 2%. Anul acesta am scăzut datoria publică, am plătit şi dobânzile şi ratele la ce împrumuturi au făcut domnii înainte şi am întors 6% în economie şi în pachetul social. Cred că este o diferenţă majoră, oricât de răutăcios ai fi, sunt realităţi foarte clare”, a spus preşedintele PSD.

Marcel Ciolacu mai susține că se ajunsese să avem energie destinată economiei şi industriei româneşti mai scumpă decât în Germania.

„Sper şi din socotelile noastre mai mult ca sigur că va începe, încet, încet, să scadă şi inflaţia. Ajunsesem să avem energie destinată economiei şi industriei româneşti mai scumpă decât în Germania”, a menţionat liderul social-democrat, care a participat la Conferinţa judeţeană a PSD Mehedinţi.

Citește și: Loviți de recesiune, britanicii trec la taxarea masivă a marilor companii. Firmele de petrol şi gaze vor fi taxate cu 10%, iar companiile din energie cu 45%