- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție, șoferi! Greșeala imensă care te poate lăsa fără mașină atunci dai curent unui alt autoturism

08 Jan, 18:39 • Cornel Ghimeșan
De foarte multe ori se întâmplă să întâlnești în trafic persoane care au probleme cu mașina din cauză că i-a lăsat bateria. De regulă aceștia, sunt ajutați de alți participanți la trafic, însă foarte puțini sunt cei care știu că din dorința de a-i ajuta pe ceilalți pot rămâne fără mașină atunci când dau curent unui alt autoturism.
Mare atenție, șoferi! Greșeala imensă care te poate lăsa fără mașină atunci dai curent unui alt autoturism

Greșeala imensă care te poate lăsa fără mașină atunci dai curent unui alt autoturism. Experții din industria auto le atrag atenția șoferilor ca  atunci când vor să sară în ajutorul altor participanți la trafic care au probleme cu bateria să își asigure mai întâi mașina personală.

Citește și Se anunță noi prevederi pentru șoferi. „Eu cred că merită încercată şi această formulă. Maşina se confiscă în momentul săvârşirii unei infracţiuni”

Greșeala imensă care te poate lăsa fără mașină atunci dai curent unui alt autoturism

Aceștia spun că există o greșeală pe care foarte mulți șoferi o fac și care le poate strica mașina atunci când dau curent unui alt autoturism, scrie playtech.ro.

În primul rând, pornirea unei alte mașini îți poate deteriora propriul autoturism sau îți poate descărca bateria dacă este efectuată incorect sau dacă cealaltă mașină are o problemă cu sistemul electric. Însă, dacă această operațiune se face în mod corespunzător, nu ar trebui să provoace niciun rău mașinii.

De asemenea, experții auto spun că este important să urmezi pașii și precauțiile corecte atunci când pornești o mașină, inclusiv să te asiguri că montarea cablurilor este  corectă și că ambele mașini sunt oprite înainte de a începe procesul. Mai mult, dacă nu ești sigur cum să pornești o mașină, cel mai bine este să ceri asistență de la un profesionist sau de la cineva care are experiență în acest sens.

Cu toate acestea, dând o pornire unui alt vehicul nu îți vei pune în pericol propriul autoturism și asta pentru că în cazul în care pornirea este reușită, nu există cu adevărat daune grave pe care le primește mașina donatoare. Atenție, însă, dacă pornirea nu se face în mod corespunzător, atunci există o șansă mare ca mașina ta să fie avariată.

Pentru a preveni avarierea propriului autoturism trebuie să ai în vedere faptul un aspect foarte important.

În primul rând, trebuie să eviți deteriorarea mașinii în timp ce faci procedura de încărcare. Acest lucru îl poți face evitând să execuți astfel de proceduri pentru că la urma urmei, există servicii de asistență rutieră care ar putea ajuta cu ușurință o mașină ce are bateria descărcată.

Dacă ții neapărat să ajuți atunci, ai putea face doar procedura de pornire a mașinii și în acest fel nu va trebui să dai vina pe șoferul aflat în dificultate pentru că ți-au distrus vehiculul. Iar cel mai bun mod de a evita avarierea propriei mașini în timpul pornirii alteia este de a conecta corect cablurile în ordinea corectă.

Cablurile sunt codificate pe culori, ceea ce le face mai ușor de identificat și de conectat la bornele corecte ale bateriei. Singurul lucru la care mai trebuie să te gândești este ordinea în care să atașezi cablurile.

Citește și Cel mai important secret de care orice șofer trebuie să afle! Butonul din mașină care te va ajuta să reduci consumul de combustibil

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult