- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Diverse

Cel mai important secret de care orice șofer trebuie să afle! Butonul din mașină care te va ajuta să reduci consumul de combustibil

25 Nov, 20:18 • Cornel Ghimeșan
Unii conducători auto au nemulțumiri cu privire la consumul ridicat de combustibil al mașinilor lor. Există însă o metodă extrem de simplă prin care oricine poate să economisească cantități semnificative de carburant la stația de alimentare.
Cel mai important secret de care orice șofer trebuie să afle! Butonul din mașină care te va ajuta să reduci consumul de combustibil

Prețurile combustibilelor, precum benzina și motorina, cunosc fluctuații semnificative în ultima perioadă, generând un interes tot mai mare printre șoferi în ceea ce privește metodele de economisire a combustibilului.

Citește și: Amendă pentru combustibil insuficient. Șoferii neatenți riscă să fie sancționați dacă pleacă la drum cu rezervorul aproape gol

Indiferent dacă deții o mașină cu motor pe benzină sau diesel, umplerea rezervorului este o cheltuială considerabilă, iar consumul de combustibil este adesea mult prea rapid. Dacă te numeri printre cei care doresc să reducă consumul de combustibil, este important să știi că există un buton secret în majoritatea mașinilor, indiferent de tipul de motorizare – fie că este pe benzină sau diesel, sau chiar electrică, pentru a economisi energia bateriei.

Acest buton influențează nu doar modul de funcționare al mașinii, ci și eficiența sistemului de aer condiționat, contribuind la reducerea consumului de energie.

Pentru motoarele cu combustie internă utilizarea acestui buton poate duce la un consum mai redus de combustibil. De obicei, sistemul de aer condiționat preia aerul exterior și îl ajustează termic în interiorul mașinii. Conducătorii auto sunt avertizați că această metodă poate implica un consum mai mare de combustibil în comparație cu o opțiune alternativă, care permite sistemului de aer condiționat să utilizeze aerul deja prezent în interiorul mașinii.

Majoritatea autovehiculelor dispun de acest buton secret care poate contribui la reducerea consumului de motorină sau benzină. Șoferii trebuie doar să îl selecteze în funcție de preferințele lor.

Unde se află butonul care poate reduce consumul de combustibil

Atunci când este activat, butonul de recirculare a aerului permite sistemului de aer condiționat să utilizeze aerul din interiorul mașinii, extrăgându-l prin deschiderile de ventilație și, simultan, împiedicând pătrunderea aerului exterior. De obicei, acest buton este plasat în proximitatea cadranului de control al aerului condiționat, facilitând șoferului ajustarea temperaturii interne, iar pe el este ilustrată o săgeată indicând circulația aerului în interiorul unei mașini.

Compresorul necesită energie pentru a funcționa sistemul de aer condiționat al vehiculului, implicând, în consecință, un consum redus de combustibil de fiecare dată când sistemul este în funcțiune. Se estimează că acest consum suplimentar ar putea duce la o creștere de până la 10% în consumul total de carburant, cu impactul cel mai semnificativ vizibil în cazul călătoriilor scurte.

Experții în domeniu atrag atenția asupra faptului că, în special în momentul pornirii la drum, sistemul de aer condiționat trebuie să depună eforturi considerabile pentru a reduce temperatura interioară la un nivel confortabil.

Citeștee și: Toți șoferii trebuie să știe asta! Metoda prin care poți reduce consumul mașinii. Ce cantitate de combustibil trebuie să alimentezi

Trăim în secolul vitezei, în secolul în care ORICE este la un click distanța, iar diferențele sunt dictate de calitatea “ambalajului”. Trăim în secolul în care suntem victimele dezinformării ... citește mai mult