- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mare atenție, șoferi! Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria

03 Oct, 19:37 • Bumbeneci Diana
Atenţie, şoferi: Timpi măriţi de aşteptare la punctul de frontieră Giurgiu-Ruse | Podul Prieteniei e tot în reparaţii
Mare atenție, șoferi! Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie pentru Bulgaria. Se vor desfăşura lucrări de reparaţii pe Podul Prieteniei.

Atenționare de călătorie MAE

În perioada 3 – 5 octombrie, în intervalul orar 22:00 – 01:00, autorităţile bulgare desfăşoară pe Podul Prieteniei Giurgiu – Ruse activităţi de reparare a rosturilor de dilatare, iar în această perioadă circulaţia rutieră pe pod va fi restricţionată în totalitate.

În afara orelor de restricţionare, în zona de reparaţie a podului, circulaţia rutieră se va desfăşura pe o singură bandă, fiind dirijată de indicatoare şi semnalizatoare rutiere. Astfel, pentru perioada menţionată, se preconizează înregistrarea unor timpi de aşteptare ridicaţi la trecerea frontierei prin punctul comun de control Giurgiu-Ruse.

Este recomandat cetăţenilor români să urmărească cu atenţie situaţia din zona punctului comun de frontieră Giurgiu-Ruse, iar şoferilor să conducă preventiv, cu viteză adecvată şi să respecte cu stricteţe semnalizarea rutieră temporară montată pe pod şi indicaţiile/semnalele organelor de control aflate la faţa locului.

Citește și: Lista taxelor majorate pentru români! Traiul devine mai scump în România, începând cu 1 septembrie

Atenționare de  călătorie MAE
Atenționare de călătorie MAE

În această perioadă este posibil să se formeze coloane de autovehicule, în special de automarfare.

Se recomandă turiştilor români să se asigure că deţin suficiente resurse de combustibil, apă şi alimente şi că menţin în stare de funcţionare mijloacele mobile de comunicare. Firmelor româneşti de transport internaţional de marfă sau pasageri li se recomandă să ia măsurile adecvate în vederea organizării temeinice a itinerariilor de deplasare, prin luarea în considerare a posibilităţii înregistrării unor timpi măriţi de aşteptare la trecerea frontierei bulgare şi prin asigurarea resurselor necesare de apă şi alimente persoanelor transportate.

De asemenea, este recomandată folosirea tuturor punctelor de frontieră deschise traficului internaţional, la frontiera româno-bulgară, după cum urmează: Calafat-Vidin, Negru Vodă-Kardam, Vama Veche-Durankulak, Lipniţa-Kainardja şi Dobromir-Krushari (ultimele două puncte cu orar de funcţionare 08,00-20,00, pentru autovehicule cu masa totală admisă de până la 3,5t), Ostrov-Silitra, Călăraşi-Silistra (ferry), Turnu Măgurele-Nikopol (ferry, cu program de funcţionare 08,30 – 19,30; www.feribot-eurobac.ro), Zimnicea-Svishtov (ferry) (cu program de funcţionare 08,30-19,00; www.ferry.bg) şi Bechet-Oryahovo (ferry, cu program de funcţionare 05,00 – 24,00; www.ferryboat.bg).

În acest contex, este importantă informarea corectă, achiziţionarea din timp a vinietei electronice. MAE recomandă achiziţionarea acesteia înainte de intrarea pe segmentul de drum rutier din Republica Bulgaria supus taxării şi achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislaţia în vigoare. Autorităţile bulgare recomandă insistent ca vinieta electronică să fie achiziţionată online prin intermediul site-ului www.bgtoll.bg (cu versiune şi în limba română – www.bgtoll.bg) – site oficial recomandat de autorităţile bulgare competente.

Cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu caracter de urgenţă, au la dispoziţie telefonul de permanenţă al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Vezi și: Avertisment pentru deținătorii de mașini mai vechi de 15 ani. Vor fi scoase din circulație

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult