- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Avertisment pentru deținătorii de mașini mai vechi de 15 ani. Vor fi scoase din circulație

03 Oct, 18:21 • Bumbeneci Diana
Vești noi pentru români. Mii de mașini mai vechi de 15 ani vor fi scoase din circulație prin „Rabla local”.
Avertisment pentru deținătorii de mașini mai vechi de 15 ani. Vor fi scoase din circulație

Peste 30.000 de maşini care poluează vor fi eliminate din circulaţie prin intermediul programului „Rabla Local”. Programul este derulat de Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).

AFM elimină din circulație mai multe mașini care poluează

AFM a transmis către primării lista persoanelor fizice înscrise în Programul privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local) şi începând din 3 octombrie 2023, persoanele fizice care se regăsesc în acel document vor lua la cunoştinţă şi vor pune în aplicare procedura internă a primăriei de domiciliu, publicată pe pagina de Internet a acesteia.

Citește și: Lista taxelor majorate pentru români! Traiul devine mai scump în România, începând cu 1 septembrie

Rabla Local mașini
Rabla Local mașini

Prin intermediul Programului privind casarea autovehiculelor uzate (Rabla Local) vom elimina din circulaţie peste 30.000 de maşini care poluează şi totodată, cetăţenii beneficiază de 3.000 de lei oferiţi în schimbul renunţării la aceste autovehicule mai vechi de 15 ani cu o normă de poluare Euro 3 şi/sau inferioară”, a precizat preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

După ce va fi semnat contractul de finanțare cu primăria, persoana fizică va casa şi va radia din circulaţie şi din evidenţa fiscală autovehiculul uzat, pentru a beneficia de stimulentul pentru casare în valoare de de 3.000 de lei.

Beneficiarul stimulentului de casare se angajează, conform Ghidului de finanţare, că nu va achiziţiona un autoturism cu norma de poluare Euro 5 şi/sau inferioară în termen de trei ani de la primirea sumei provenită în urma casării.

Ai mai putea citi și: Rabla local 2023. Bani de la Primărie pentru maşinile vechi. AFM anunță condițiile de înscriere în program

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult