- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marian Godină a recunoscut! Câți bani câștigă polițistul de când a intrat în concediu de creștere a copilului

05 Mar, 16:21 • Bumbeneci Diana
Câți bani câștigă Marian Godină după ce a intrat în concediu de creștere a copilului. Polițistul a vorbit despre veniturile sale actuale.
Marian Godină a recunoscut! Câți bani câștigă polițistul de când a intrat în concediu de creștere a copilului

În mod normal, femeile sunt cele care aleg să intre în concediu de creștere a copilului, însă sunt și cazuri în care bărbații renunță la a mai merge la muncă, pentru a putea sta acasă cu noul născut. În acest caz se află și polițistul Marian Godină, anunță România TV.

Marian Godină anunță ce bani ia de când a intrat în concediul de creștere a copilului

Polițistul Marian Godină și-a luat concediu de creștere a copilului. Deși a fost fericit să împărtășească acest lucru cu cei din mediul online, Godină a primit multe reproșuri.

„Consider total greșit ca într-o societate precum cea a noastră, în care discriminarea de orice fel se află încă la cote ridicate, o persoană publică, așa cum este Dan Bucura, să afirme pe pagina sa publică, în mai multe rânduri, că e imoral și incorect ca un bărbat să își ia concediu de creștere a copilului”, a spus Marian Godină.

Marian Godină a fost prezent în emisiunea lui Cătălin Striblea la Europa Fm, acolo unde a explicat că a ales să intre în concediu de creștere a copilului din considerente financiare.

Ai mai putea citi: Ora de vară 2023. Când se schimbă ora și ce efecte adverse are schimbarea în ritmul biologic

Marian Godină
Marian Godină

Nu iau 100 de milioane pe lună, dar n-am ascuns că stau acasă și din criterii financiare. Am făcut niște calcule și am stabili cu șoția că este mai avantajos, atât financiar, dar mai ales pentru sufletul meu. La poliție am luni când iau 5000 de lei și alte luni în care nu iau. Atât îmi intră mie pe card”.

Concediul de creștere a copilului se acordă pe o perioadă de maximum doi ani de la nașterea copilului sau pe o perioadă de trei ani, în cazul copiilor încadrați cu grad de handicap. La concediu, părintele primește 85 la sută din veniturile obținute lunar în ultimul an. De curând legislația a căpătat un alt sens. O ordonanță de urgență stabilește obligația ca ”părintele care nu se află în concediu” să intre în concediu de creștere a copilului vreme de două luni, până când copilul împlinește 2 ani. Dacă refuză, plata indemnizației se va scurta cu două luni.

Potrivit art. III din OUG nr.164/2022, modificările aduse la OUG nr. 111/2010 referitoare la cele două luni de concediu pentru creşterea copilului care trebuie efectuate de către părintele care nu a solicitat iniţial acordarea acestui drept se aplică cu data intrării în vigoare a Hotărârii Guvernului, prin care se vor actualiza normele metodologice de aplicare.

Prevederile referitoare la cele 2 luni de concediu netransferabile se vor aplica pentru persoanele care au depus cereri de concediu și indemnizație pentru creșterea copiilor, începând cu data intrării în vigoare a modificărilor aduse normelor metodologice sau cele depuse anterior și care nu au fost soluționate până la acea data. Aceste prevederi nu se aplică pentru cei aflați în prezent în concediu și aflați în plata indemnizației pentru creșterea copiilor.

La art. III alin.(2) din OUG nr.164/2022 este o eroare de redactare, care se va corecta ulterior”, a explicat Gabriela Iova, director al Agenţiei Județene pentru Plăţi și Inspecţie Socială (AJPIS) Bihor pentru bihon.ro.

Vezi și: Prima lună din primăvara 2023 vine cu surprize. Meteorologii au actualizat din nou prognoza meteo pentru martie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult