- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi dă de pământ cu magistrații care și-au majorat salariile cu 25% „În timp ce noi ne luptăm cu această reformă a pensiilor speciale, într-o Românie paralelă sunt magistrații care și-au majorat salariile cu 25% retroactiv”

06 May, 13:19 • Constantin Cristina
Marius Budăi explodează când vede că magistrații își măresc salariile în plină criză, în timp ce se luptă cu reforma pensiilor speciale.
Marius Budăi dă de pământ cu magistrații care și-au majorat salariile cu 25% „În timp ce noi ne luptăm cu această reformă a pensiilor speciale, într-o Românie paralelă sunt magistrații care și-au majorat salariile cu 25% retroactiv”

Marius Budăi, ministrul Muncii și Solidarității Sociale, a anunțat că a cerut oficial Comisiei Europene eliminarea procentului de 9,4% din PIB cheltuielile din PNRR, a informat realitatea.net.

Citește și: PERICOL! Marius Budăi, informații prețioase. Nu mai sunt bani pentru plata pensiilor la români?

Marius Budăi dă de pământ cu magistrații care și-au majorat salariile cu 25%

Mai mult, ministrul dă de pământ cu magistrații care și-au mărit salariile în plină criză, în timp ce ministerul ce luptă cu reforma pensiilor speciale.

„S-a trimis către Comisia Europeană oficial solicitarea de renegociere oficial. (Eliminare totală?) Noi am solicitat eliminare totală. (Ne dați toate garanțiile că va fi o nouă lege a pensiilor?) Plecăm de la legea existentă, 127 și avem 3 variante, chiar încă a patra cu Banca Mondială”, a spus Marius Budăi.

Oficialul a fost întrebat și despre majorarea pensiilor, dar și despre sporuri, iar acesta a răspuns:

„Există discuții permanente în coaliție de a fi atenți la evoluția cifrelor și de a fi extrem de atenți pentru a implementa măsurile din programul „sprijin pentru România”. Nu există o variantă de tăiere. Este trecut într-un mod neprofesionist acolo un spor de 20%, nu pe anvelopa, ci pe persoană, însă noi acum suntem în discuție cu toate ministerele, cu propuneri pentru noua lege a salarizării, vom discuta, încât veniturile să nu scadă”.

Marius Budăi
Marius Budăi

Budăi izbucnește când vede că magistrații și-au mărit salariile și dezvăluie că trebuie găsită o soluție urgent pentru că există o discrepanță prea mare între unele venituri.

„În timp ce noi ne luptăm cu această reformă a pensiilor speciale, într-o Românie paralelă sunt magistrații care și-au majorat salariile cu 25% retroactiv. Este o discrepanță între unele venituri și la un moment dat trebuie rezolvate, să nu mai avem pensii care să depășească veniturile în activitate, să nu mai avem portițe astfel încât să se poată abuza de anumite privilegii în baza unor legi speciale”, a mai declarat Marius Budăi.

Alte articole: Marius Budăi: „Nu vorbim de o îngheţare a salariilor!”. Ce se întâmplă cu românii care au venituri mai mari de 25.000 de lei