- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marius Budăi vrea mai multe ore de practică în fabrici! „Legile educației învățământul tehnologic să fie un capitol extrem de important”

09 Feb, 08:19 • Bumbeneci Diana
Elevii din România ar putea avea mai multe ore de practică în fabrici. Ministrul Muncii poartă deja discuții cu ministrul Educației.
Marius Budăi vrea mai multe ore de practică în fabrici! „Legile educației învățământul tehnologic să fie un capitol extrem de important”

Ministrul Muncii, Marius Budăi (PSD), susține că elevii din România au nevoie de mai multe ore de practică în fabrici, iar acest subiect ar trebui dezbătut urgent în rândul autorităților. Oficialul a declarat miercuri, la un eveniment sindical, că învăţământul tehnologic trebuie să fie un capitol extrem de important în Legile educaţiei, conform Agerpres.

Marius Budăi vrea mai multe ore de practică în fabrici

Ministrul Muncii consideră că este nevoie de ore de practică pentru ca elevii din școlile de pe teritoriul țării să înțeleagă mai bine care este procesul de muncă și mai ales să poată învăța activitățile din fiecare fabrică, în așa fel încât să cunoască pașii pe care îi au de urmat în carieră.

România ar avea de câștigat dintr-o astfel de schimbare, deoarece învățământul ar putea oferi țării acel personal calificat de care este tot mai mare nevoie. Din acest motiv, Marius Budăi a purtat mai multe discuții și cu ministrul Educației, Ligia Deca.

Ai mai putea citi: Elevii din România, amenințați de iadul cutremurelor care au devastat Turcia! Jumătate dintre elevii din țara noastră învață în școli cu risc seismic

Marius Budăi
Marius Budăi

„Vorbeam şi cu doamna ministru al Educaţiei şi am vorbit şi cu fostul domn ministru al Educaţiei ca în Legile educaţiei învăţământul tehnologic să fie un capitol extrem de important, o regândire a programei învăţământului tehnologic, pentru că trebuie să avem mai multe ore de învăţământ tehnologic, mai multe ore de practică în fabricile respective – şi să scoatem într-adevăr învăţământul dual şi învăţământul tehnologic, să fie acel învăţământ care să ne dea personalul calificat, după care să-i punem la dispoziţia mediului privat – şi să găsim acele soluţii în care să ieşim din paradigma plăţii pe salariul minim.

Sunt lucruri extrem de importante, care vor fi luate în discuţie şi pe care dacă le vom implementa, cu siguranţă, uşor-uşor şi piaţa muncii din România va arăta altfel„, a spus Marius Budăi, conform sursei citate.

Ministrul are speranța că piața muncii din România va fi din ce în ce mai stabilă, însă rămâne de văzut care va fi impactul asupra „Generației Z” având în vedere că elevii sunt tot mai speriați de muncă și tot ce caută în prezent este să petreacă timp liber, fără prea multe responsabilități.

Ai mai putea citi: Structura anului școlar 2023-2024. Iată cum va fi structurat anul școlar care va începe pe 11 septembrie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult