- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Marți are loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Ce subiecte vor fi pe ordinea de zi

24 Oct, 18:47 • Bumbeneci Diana
În a doua zi a săptămânii, președintele Klaus Iohhanis a convocat Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Mai multe subiecte de mare interes pentru români vor fi pe ordinea de zi.
Marți are loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Ce subiecte vor fi pe ordinea de zi

Președintele Klaus Iohannis a convocat ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Ședința va avea loc marți, începând cu ora 14.00, la Palatul Cotroceni, după ce șeful statului va participa la Ziua Armatei, în parcul Carol.

Marți are loc ședința CSAT

Membrii CSAT vor avea dezbateri legate de criza energetică, dar și despre modernizarea armatei. Pe ordinea de zi a ședinței sunt incluse subiecte referitoare la situația de securitate în contextul războiului din Ucraina – „implicații pentru România și îmbunătățirea rezilienței energetice a țării pentru asigurarea securității în domeniu prin adaptarea operativă și dezvoltarea de noi capacități de producție energetice, în contextul războiului din Ucraina”, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale din 11 octombrie.

Citește și: Premierul Nicolae Ciucă va fi interimar la Ministerul Apărării

Marți are loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Ce subiecte vor fi pe ordinea de zi
Marți are loc ședința Consiliului Suprem de Apărare a Țării. Ce subiecte vor fi pe ordinea de zi

De altfel, pe ordinea de zi a ședinței se află un raport legat de măsurile adoptate de România în vederea punerii în aplicare a regimului de sancțiuni instituit pe plan internațional în perioada octombrie 2021 – septembrie 2022, dar și măsuri privind modernizarea Armatei României.

La întrunirea care va avea loc mâine vor fi analizate și alte tematici de actualitate din domeniul securității naționale, arată Administrația Prezidențială în comunicatul citat. De altfel, președintele Klaus Iohannis va mai participa, marți, la ceremonia organizată cu prilejul Zilei Armatei României, la Monumentul „Mormântul Ostașului Necunoscut” din Parcul Carol I, unde va susține și o alocuțiune.

Membrii Consiliului Suprem de Apărare a Țării sunt: ministrul apărării naționale, ministrul afacerilor interne, ministrul afacerilor externe, ministrul justiției, ministrul economiei, ministrul finanțelor publice, directorul Serviciului Român de Informații, directorul Serviciului de Informații Externe, șeful Statului Major al Apărării și consilierul prezidențial pentru securitate națională.

Te mai poate interesa și: Marcel Ciolacu, declarații legate de viitorul ministru al Apărării: „Avem de unde alege dintre cei care au făcut armata”

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult