- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Premierul Nicolae Ciucă va fi interimar la Ministerul Apărării

24 Oct, 16:43 • Bumbeneci Diana
Demisia lui Vasile Dîncu a ajuns pe masa lui Klaus Iohannis. Nicolae Ciucă, militar de profesie și fost ministru al Apărării, general în rezervă se va întoarce la conducerea acestui minister.
Premierul Nicolae Ciucă va fi interimar la Ministerul Apărării

Este oficial. Premierul Nicolae Ciucă va prelua, ca interimar, portofoliul Ministerului Apărării, rămas vacant după demisia lui Vasile Dîncu. Propunerea de interimat a ajuns, luni la prânz, la Palatul Cotroceni, la fel ca și demisia lui Dîncu, anunță Digi24.

Premierul Nicolae Ciucă va fi interimar la Ministerul Apărării

Biroul Politic Național al PSD se întrunește, luni seara, pentru a desemna un nou ministru. Au fost vehiculate numele lui Mihai Tudose și Mihai Fifor pentru preluarea conducerii MApN, dar la vârful partidului sunt dezmințite aceste variante.

Citește și: Blindatele din Franța au fost trimise în România. Primele două convoaie cu blindate de luptă de infanterie Leclerc sunt deja pe drum

Premierul Nicolae Ciucă va fi interimar la Ministerul Apărării
Premierul Nicolae Ciucă va fi interimar la Ministerul Apărării

O altă ipoteză ar fi aceea a unui schimb de ministere, între PSD și PNL, care să-l vizeze și pe liberalul Virgil Popescu. În acest sens, Partidul Social Democrat ar putea să cedeze Ministerul Apărării, la schimb cu cel al Energiei. Întrebat, luni, la Palatul Parlamentului, dacă există posibilitatea ca PSD să cedeze Ministerul Apărării Naţionale liberalilor, Ciolacu a spus:

 „Este posibil orice în politică. (…) Haideţi să nu intrăm într-o zonă de supoziţii. Eu am spus că este posibil orice, se poate negocia. Întotdeauna când există o coaliţie avem şi astfel de dialoguri”.

Marcel Ciolacu nu a vrut să discute despre eventuale nume din PSD care ar putea să preia portofoliul de la Apărare, dar a spus că din profilul candidaţilor ar trebui să existe condiţia ca aceştia să fi făcut armata.

„Câţiva ani mai avem de unde alege dintre cei care au făcut armata”, a spus el. Vasile Dîncu și-a dat demisia, luni dimineața, din funcția de ministru al Apărării.

Actualul demisionat, Vasile Dîncu, a transmis că a renunțat la șefia Ministerului Apărării din cauza faptului că nu s-a mai putut înțelege cu președintele țării, Klaus Iohannis.

„Motivez gestul meu prin perspectiva imposibilității colaborării cu Președintele României, comandantul Suprem al Armatei”, a anunțat Vasile Dîncu pe Facebook.

Mai poți citi: Permis de port-armă. Cum poți obține permisul, cât costă și de ce documente ai nevoie

Într-o mare de oameni care merg în direcții simple, seci sau poate chiar absurde, o lume grăbită și gata mereu să alerge pentru îndeplinirea unui scop, eu am ales să mă opresc în loc și să ... citește mai mult