- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Masă goală pentru șoferii de TIR din Constanța de Crăciun! Nu au mai primit salariu de 3 luni!

25 Dec, 13:07 • Oprea Alina
Șoferii de TIR din Constanța au viață grea! Aceștia nu se pot bucura de o masă de Crăciun, întrucât firma la care ei lucrau a intrat în insolvență!
Masă goală pentru șoferii de TIR din Constanța de Crăciun! Nu au mai primit salariu de 3 luni!

Cei mai multi dintre șoferii din Constanța nu vor avea parte de o masă de Crăciun copioasă, aceasta fiind aproape goală. Din păcate, acești angajați au rămas neplătiți de trei luni, după ce firma la care erau angajați a intrat în insolvență.

Ai putea fi interesat și de: Cu 2.000 de km de autostradă în România, industria de transport de mărfuri ar putea crește cu aproape 40%

Șoferii de tir, fără masă de Crăciun

Aceștia s-au întors cu greu în țară și abia după sute de apeluri și mesaje disperate, patronul firmei a fost găsit.

șoferii de tir
șoferii de tir

La momentul în care aceștia au ajuns la granița cu Germania și Austria, au început să apară problemele, mai exact cu câteva luni în urmă. Norocul acesta a fost că era nevoie ca firma să le achite valoarea rovinietei.

Aceștia au încercat să discute cu patronii. Au aflat însă, că vechii acționari au plecat din firmă, iar societatea are probleme financiare mari.

”Ăștia sunt banii mei cu care face familia mea Crăciunul, sărbătorile. Ăștia sunt toți: 205 RON și 18 euro”, a declarat unul dintre angajați, conform celor Comunicate de Antena3.

”Am făcut cursa și ni s-a spus să ne retragem în pauză, că s-a întâmplat ceva cu aparatul de taxare stradală s-ar putea să fie oprit, dar încă nu știau sigur. Am intrat într-o pauză. După vreo 2 zile, aproape când  să terminăm pauza, ne-a anunțat că nu mai lucrează nimeni din societate. Să luăm legătura cu doi acționari și să vedem cum facem să ne recuperăm banii și să ajungem acasă.

Deja am făcut petiții la ITM, la parchet și mai departe. Nu știm ce se va întâmpla”, a declarat un alt șofer  potrivit sursei citate.

Au fost zile întregi în care patronul nu a răspuns șoferilor, iar angajații și-au petrecut zilele pe marginea drumurilor. Totuși, foarte important de menționat este faptul că patronul nu i-a sunat pentru a rezolva problema, ci pentru a-i anunța că și-a dat demisia.

”Să stai plecat departe de familie 678 săptămâni și să dormi într-o cabină de câțiva metri pătrați, nu cred că este chiar așa ușor. 

Noi de-abia am reușit să ajungem acasă. Avem restanțe la salariile din țară, la diurne. Ne-au lăsat chiar acum un prag de sărbători fără bani”, a spus un alt angajat, conform sursei citate.

Șoferii au anunțat că vor apela la instanță pentru a-și recupera prejudiciul.

Ai putea fi interesat și de: Studiu Deloitte: Cheltuielile de sărbători vor depăși nivelurile pre-pandemice pentru prima dată anul acesta, 72% dintre consumatori așteptându-se la prețuri mai mari