- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mașinile cu radar sunt cu ochii pe șoferii care nu plătesc parcarea. Românii pot primi în aceeași zi mai multe amenzi, care nu sunt atât de ieftine

06 Jul, 10:42 • Constantin Cristina
Primăria Capitalei pune în funcțiune mașinile cu radar, care pot verifica până la 3.000 de autoturisme pe oră. Șoferii care nu plătesc parcarea pot primi în aceeași zi mai multe amenzi.
Mașinile cu radar sunt cu ochii pe șoferii care nu plătesc parcarea. Românii pot primi în aceeași zi mai multe amenzi, care nu sunt atât de ieftine

Atenție, șoferi! Mașinile cu radar sunt cu ochii pe voi. Primăria Capitalei a început controalele prin parcările din București, a informat antena 3 CNN.

Citește și: Atenție! Șoferii din Capitală riscă să se trezească cu mașinile ridicate. Primarul Sectorului 2: „Aveți mare atenție unde vă lăsați mașina”

Mașinile cu radar sunt cu ochii pe șoferii care nu plătesc parcarea. Românii pot primi în aceeași zi mai multe amenzi, care nu sunt atât de ieftine

Așadar, șoferii care nu plătesc parcările, aceștia pot fi amendați pe loc de către mașinile radar, dar pot primi chiar și de mai multe ori o amendă în aceeași zi. Procesul prin care șoferii care nu plătesc sunt depistați, ei bine, mașinile cu radar sunt dotate cu camere video și astfel sunt amendați pe loc.

mașini cu radar, amenzi
mașini cu radar, amenzi

Primarul general, Nicușor Dan, va prezenta, astăzi, noile mașini cu radar destinate verificării și sancționarii, unde este cazul, a șoferilor care nu plătesc parcarea în centrul Capitalei.

Parcările unde șoferii sunt obligați să plătească sunt marcate cu albastru și sunt în număr de 13.000 de locuri. Așadar, camerele video de pe mașini dotate vor verifica numărul de înmatriculare și plata locului de parcare, iar dacă parcarea este neplătită, se va depista și șoferul plătește pe loc amendă, fără a avea dreptul să facă contestație.

Sistemul funcționează cu ajutorul a două camere video de ultimă generație și poate verifica până la 3.000 de autoturisme pe oră. Pentru o amendă, un român trebuie să scoată din buzunar suma de 200 de lei și poate fi încasată de mai multe ori în aceeași zi.  CNAIR a anunțat că vor fi aplicate 500 de camere de supraveghere în întreaga țară.

„Începând din acest weekend cei care nu plătesc parcarea primesc automat amendă cu ajutorul radarelor mobile. Măsura se referă la cele peste 13.000 locuri marcate cu albastru de primăria generală. Până anul viitor vom ajunge la peste 30.000 locuri de parcare marcate cu albastru. Sistemul funcționează cu ajutorul a două camere video de ultima generație care verifica în mai puțin de o secundă numărul de înmatriculare și plata locului de parcare, dacă mașina este parcată GRATIS (fără abonament de zi, lunar sau tarif orar) atunci primește pe loc amenda fără ca șoferul să o poată contesta.

Amenda vine cu o fotografie ce include locul, data și ora, iar modul de constatare și înregistrare a contravenției, cu o tehnologie perfect opozabila in justiție, va conduce astfel la evitarea tergiversărilor în instanță. Se pot primi și mai multe amenzi în aceeași zi dacă vei fi surprins pe o durată mai lungă. Se pot verifica până la 3000 de autoturisme pe oră”, anunță Nicorel Nicorescu, Consilier General la Primăria București, pe o rețea socială.

Alte articole: Radare fixe în toată ţara, şoferii vitezomani pot primi în plic şi amenzi de 2900 de lei