- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mașinile electrice pentru care românii nu au nevoie de prea mulți bani! Top 5 cele mai ieftine autoturisme în 2023

25 Aug, 21:32 • Lupu Alexandra
Top cele mai ieftine mașini electrice pe care le poți cumpăra. Iată autoturismele pentru care n-ai nevoie de mulți bani în 2023.
Mașinile electrice pentru care românii nu au nevoie de prea mulți bani! Top 5 cele mai ieftine autoturisme în 2023

Când vine vorba despre mașini, prețul este principalul factor care îi împiedică pe români să își schimbe autoturismul. Cele mai bune mașini electrice costă semnificativ mai mult decât cele cu propulsie convențională, tocmai pentru că materialele din pachetele de baterii și motoarele electrice valorează mai mult, iar producătorii nu vor să înregistreze pierderi financiare, informează economedia.ro.

Top cele mai ieftine mașini electrice

Modelul Citroen Ami este ideal pentru românii care vor un autoturism electric, însă fără a scoate prea mulți bani din buzunare. Producătorul a avut în minte un singur obiectiv atunci când a scos mașina pe piață, mai exact, acela de a o face perfectă pentru viața de oraș. Autoturismul este mic și încape pe străduțele înguste.

Citește și despre următorul subiect: Noile modificări în Codul Rutier care pun șoferii pe jar! Fapta care îi poate lăsa fără sute de lei și fără permis de conducere

Autoturismul are o autonomie maximă de 46 de mile și o viteză maximă de doar 28 de mile pe oră. Pentru această mașină, românii au nevoie de 7.695 de lire sterline. Smart EQ ForTwo are suficient spațiu în interior pentru patru adulți, iar portbagajul este de 345 de litri. Mașina are o autonomie maximă de 265 de mile și un motor electric suficient de puternic și valorează 21.870 lire sterline.

MG 4 EV este un vehicul electric chinezesc. Autoturismul se concentrează pe implicarea șoferului. Este cea mai bună mașină de condus din clasa sa și depășește modele precum Volkswagen ID.3 și Cupra Born. Autoturismul costă 26.995 lire sterline. O altă mașină electrică pe care românii o pot lua în considerare este Fiat 500 Electric, pe care o pot achiziționa la 28.195 de lire sterline. Autoturismul este ideal pentru oraș, însă șoferii trebuie să se asigure că au în apropiere stații de încărcare. Modelul entry-level are doar o baterie minusculă de 24 kWh care oferă o autonomie maximă oficială de 118 mile. Varianta de 42 kWh are o autonomie maximă mai mare, de aproximativ 320 de kilometri, dar costă 31.195 de lire sterline.

Mașini electrice
Mașini electrice

Nissan Leaf este în top 5 mașini electrice potrivite pentru românii care nu vor să scoată mulți bani din buzunare. Autoturismul are o baterie de 39 kWh ș oferă o autonomie maximă de 168 de mile. Producătorul nu îi încurajează pe șoferi să meargă cu viteză, deși motorul electric dezvoltă 148 CP. Suspensia mașinii este configurată pentru confort și direcția este mai degrabă ușoară și vagă.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Toți șoferii români trebuie să știe asta! Se dau amenzi uriașe pentru cei care nu respectă legislația rutieră