- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Toți șoferii români trebuie să știe asta! Se dau amenzi uriașe pentru cei care nu respectă legislația rutieră

24 Aug, 10:29 • Constantin Cristina
Amenzi uriașe pentru șoferii români care fac acest gest. Ce reguli stabilește Codul rutier și ce trebuie să știe participanții la trafic.
Toți șoferii români trebuie să știe asta! Se dau amenzi uriașe pentru cei care nu respectă legislația rutieră

Toți șoferii români trebuie să știe asta! Conform legislației rutiere în vigoare, participanții la trafic nu pot instala orice alarmă auto, a informat antena 3 CNN.

Șoferii pot instala doar sisteme antifurt care respectă reguli stabilite de legislație care vizează nivelul sonor și durata sunetului emis. Astfel, cei care nu respectă acest lucru, riscă să primească amenzi de 3.000 de lei.

Citește și: Ireal ce se întâmplă la stat! Angajații șoferi primesc leafă de 4.000 de lei, chiar dacă instituția nu are mașini

Toți șoferii români trebuie să știe asta! Se dau amenzi uriașe pentru cei care nu respectă legislația rutieră

De asemenea, codul rutier stabilește și caracteristicile pe care trebuie să le aibă alarmele auto, mai precis semnalul emis de alarmă nu trebuie să fie mai lung de un minut. Mai mult, nici intensitatea semnalului acustic nu trebuie să depășească un anumit prag fonic.

șoferi
șoferi

Potrivit Ordinul Ministerului Sănătății nr. 536/1997 care aprobă Normele de igiena și recomandări privind mediul de viață al populației, valoarea maximă a pragului fonic pentru apartamente este de 35 de decibeli în timpul zilei și 25 de decibeli în timpul nopții (22:00 – 06:00).

Șoferii își pot da seama de valoarea nivelului acustic în interiorul unei camere ce are ferestrele închise. De asemenea, potrivit Regulamentului de aplicare a Codului rutier, sunt interzise și alarmele auto extrem de sensibile, care se declanșează la trecerea unei altei mașini.

Se pot amenzi și pentru alte situații. A fost instalată camera cu inteligență artificială. Șoferii sunt îndemnați să se asigure că centurile de siguranță sunt purtate întotdeauna și că toți pasagerii sunt în siguranță atunci când ies pe drumuri. Părinții cu copii în mașină sunt sfătuiți să fie deosebit de prudenți, deoarece sunt multe șanse ca pasagerii mai tineri să-și desprindă singuri centura de siguranță.

Alte articole: Atenție, șoferi! A fost instalată camera cu inteligență artificială. Detectează pe cei care folosesc telefonul mobil și nu poartă centura de siguranță