- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Medicii din România sunt cercetați. Dispozitivele medicale de la decedați erau montate pacienților. Unde au loc perchezițiile

17 Feb, 12:19 • Stefan Simion
Acuzații grave pentru medicii din România! Aceștia sunt suspecți pentru montarea mai multor dispozitive medicale pacienților, preluate de la decedați.
Medicii din România sunt cercetați. Dispozitivele medicale de la decedați erau montate pacienților. Unde au loc perchezițiile

Percheziții de amploare au loc la ora actuală în țară, citează news.ro. Medicii sunt suspecți că ar fi montat pacienților diferite dispozitive medicale, preluate de la persoanele decedate. Viața mai multor persoane a fost pusă în pericol în acest sens, tocmai de aceea, la ora actuală se desfășoară o anchetă penală.

Medicii, acuzați de abuz în serviciu

IGPR a anunțat că sunt desfășurate 24 percheziții în Brașov, Neamț și Iași, într-un dosar de luare și dare de mită, abuz în serviciu, uz de fals, fals intelectual, dar și înșelăciune. Doi medici sunt vizați în această anchetă, suspecți de montarea unor dispozitive medicale pacienților, preluate de la persoanele decedate.

Medicii foloseau stimulatoarele cardiace și defribilatoarele de la decedați și le montau pacienților. Acțiunea pune în pericol viața și sănătatea persoanelor care erau supuse unei intervenții. Pe această cale, au fost identificate mai multe încălcări ale prevederilor legale din domeniul construcțiilor.

„În cauză este începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârşirii  infracţiunilor de abuz în serviciu, luare de mită, dare de mită, fals intelectual, uz de fals, înşelăciune, fals material în înscrisuri sub semnătură privată, precum şi continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente”, transmite Parchetul ICCJ.

Citește și: Discriminare ca la carte în statul român. Cum sunt umiliți angajații din Educație, de guvern. Medicii au venituri de până la 5 ori mai mari

medicii
medicii

Conform primelor informații oferite de anchetatori, nouă persoane urmează să fie audiate, alături de mai mulți martori. Primăria Movileni, Secția de Cardiologie Intervențională și Clădirea Ambulatoriului Integrat din Spitalul de Urgență „Sfântul Spiridon” sunt instituțiile în cadrul cărora au loc percheziții la momentul actual.

La acțiune participă mai mulți agenți de poliție din cadrul IGPR – Direcția de Investigații Criminale și Direcția de Investigare a Criminalității Economice. Ancheta este demarată de echipe speciale din cadrul investigării a criminalității economice și criminale, pentru acțiunile speciale desfășurate în Brașov, Iași, Suceava și Neamț.

„Având în vedere comunicatul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la punerea în aplicare a unor mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Iaşi, Braşov, Neamţ facem următoarele precizări: Ministerul Sănătăţii a dat curs tuturor solicitărilor venite din partea organelor judiciare conform competenţelor sale legale.

Fiind o anchetă penală în curs de desfăşurare, nu putem oferi alte informaţii sau detalii suplimentare. Ministerul Sănătăţii desfăşoară permanent activităţi de prevenire şi de combatere a actelor de corupţie care pot pune în pericol funcţionarea sistemului sanitar şi siguranţa pacienţilor”, transmit reprezentanții Ministerului Sănătății până la ora actuală.

Vezi și: Klaus Iohannis a promulgat legea! Ce se întâmplă cu vechimea în muncă pentru medicii de familie și pentru medicii stomatologi

Numele meu este Ștefan Simion și sunt absolvent al Facultății de Jurnalism din București. În ultimii ani am lucrat pe postul de redactor în mai multe instituții de presă din România, iar acum ... citește mai mult