- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Mega Image contribuie la dezvoltarea unui viitor sustenabil pentru mediu. Se plantează o nouă pădure de 12.000 de copaci, unul pentru fiecare angajat

15 Nov, 16:53 • Fundeanu Madalina
Mega Image plantează, alături de Asociația Viitor Plus, 12.000 de copaci, câte unul pentru fiecare angajat, pe o suprafață de 2.4 hectare, în județul Contanța. Pădurea nouă face parte din strategia companiei de a contribui la dezvoltarea unui viitor sustenabil pentru mediu și comunități prin acțiuni cu impact pozitiv pe termen lung.
Mega Image contribuie la dezvoltarea unui viitor sustenabil pentru mediu. Se plantează o nouă pădure de 12.000 de copaci, unul pentru fiecare angajat

Mega Image plantează, alături de Asociația Viitor Plus, 12.000 de copaci, câte unul pentru fiecare angajat, pe o suprafață de 2.4 hectare, în sudul țării, conform datelor transmise de profit.ro. Pădurea nouă care va prinde rădăcini face parte din strategia companiei de a contribui la dezvoltarea unui viitor sustenabil pentru mediu și comunități prin acțiuni cu impact pozitiv pe termen lung.

Mega Image plantează 12.000 de copaci

Rezultatele înregistrate deja în ultimii ani au contribuit la reducerea amprentei de carbon, au generat energie mai curată și au adus beneficii pentru viața comunităților locale. O astfel de inițiativă vine ca răspuns la nevoia de a încetini efectele schimbărilor climatice, precum temperaturi crescute, fenomene meteo extreme, de a reduce ritmul defrișărilor, de multe ori ilegale, și a emisiilor de carbon.

Citește și: Panouri solare pentru retailerul Mega Image! Anul trecut producea energie verde pe acoperișul a 19 unități și pe depozitul companiei din Popești-Leordeni!

Mega Image
Mega Image

Aglomerările urbane, șantierele, traficul îngreunat au dus la creșterea radicală a emisiilor antropice de CO2. Acest lucru reprezintă noxe care se adună și contribuie la producerea efectului de seră. Prin plantarea puieților, sunt create zone cu un nivel crescut de biodiversitate, iar copacii noi ar putea capta cantități foarte mari de dioxid de carbon.

Cei 12.000 de puieți vor fi plantați în localitatea Crucea, din județul Constanța, pe un teren care are cea mai mare nevoie de împădurire, care va îmbunătăți calitatea solului, va asigura aer curat și va ajuta biodiversitatea. Mai mult, noua pădure va aduce beneficii directe pentru comunitatea locală și prin creșterea productivității agricole cu până la 50% în timp. Plantarea are loc în perioada de repaus vegetativ și se va desfășura până la finalul anului.

Urmând direcțiile strategice de sustenabilitate, Mega Image a continuat să dezvolte acțiuni în jurul a trei piloni cheie: reducerea risipei alimentare, conservarea resurselor alături de reducerea risipei deșeurilor alimentare și a cantității de plastic și reducerea impactului asupra mediului și a climei.

Sustenabilitatea face parte din modelul de business al companiei, care are misiunea de a face bine pentru întreaga comunitate. Responsabilitatea față de mediu reprezintă o prioritate, iar această acțiune, evidențiază încă o dată puterea pe care o au oamenii împreună: să construiască un mediu mai curat, sănătos și să susțină bunăstarea comunităților locale.

Mega Image și-a luat un angajament să devină un adevărat exemplu de dezvoltare responsabilă și durabilă, cu grijă față de mediu, oameni și comunități. Plantarea a beneficiat de sprijinul angajaților Mega Image, care au ales să se implice ca voluntari în cadrul programului intern „12 Fapte bune”, scrie sursa citată.

Vezi și: Cetățenii din Sectorul 3 au ajuns la limita răbdării! Se aşteaptă o soluţie pentru salvarea terenului retrocedat din parcul IOR