- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Panouri solare pentru retailerul Mega Image! Anul trecut producea energie verde pe acoperișul a 19 unități și pe depozitul companiei din Popești-Leordeni!

10 Nov, 11:10 • Oprea Alina
Retailerul Mega Image, care este operat de grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, deținea panouri solare cu o putere masivă, 1.640 kWp pe 19 dintre cele 428 de magazine Mega Image!
Panouri solare pentru retailerul Mega Image! Anul trecut producea energie verde pe acoperișul a 19 unități și pe depozitul companiei din Popești-Leordeni!

Încă de la finalul anului trecut, retailerul Mega Image operat de grupul olandezo-belgian Ahold Delhaize, avea panouri solare. Acestea aveau o putere instalată de 1.640 kWp pe 19 dintre cele 428 de magazine Mega Image pe care le opera și pe depozitul din Popești Leordeni.

Mai mult decât atât, au fost instalate aproximativ 20 de centrale fotovoltaice cu scopul de a fi puse în funcțiune anul acesta. De asemenea, a fost proiectat un sistem format din 1.000 de panouri fotovoltaice aflate pe o structură metaloică tip copertină ce va umbri parcarea depozitului din Popești-Leordeni. Retailerul are planuri foarte mari, întrucât, pentru anul 2023, compania dorea să pună în funcțiune a unei instalații de panouri solare cu o capacitate de patru ori mai mare decât cea din zopna depozitului din Popești-Leordeni, pe acoperișul depozitului din Ștefăneștii de Jos.

„Toate informațiile de producție energie electrică, precum și valorile emisiilor de C02 și Nox care se salvează, sunt afișase pe un monitor în magazine, în fața caselor de marcat. Vom extinde treptat proiectul în rețeaua Mega Image, având în plan amplasarea unor astfel de instalații în toate locațiile care permit din punct de vedere tehnic și amplasament.”, arată raportul dat, potrivit Economica.

Mega Image
Mega Image

În plus față de panouri, retailerul și-a redus anul trecut consumul de energie cu 5% față de anul anterior (kWh/mp suprafață de vânzare) până la 770 kWh/mp și printr-un sistem denumit Smart Metering care funcționa în 940 de magazine Mega Image și Shop&Go. Acesta monitorizează în timp real și centralizat consumul de energie din magazine, temperatura spațiilor frigorifice și din sălile de vânzare și controlează funcționarea echipamentelor consumatoare de energie.

Ai putea fi interesat și de: Clasamentul marilor retaileri din România se schimbă. Mega Image devine cel mai mare retailer alimentar din piața locală după cifra de afaceri, numărul de angajați și numărul de magazine

Majoritatea energiei folosite de Mega Image este verde!

Mega Image cumpără energie electrică verde ca factor de emisie de emisie de carbon zero pentru cea mai mare parte din magazinele sale. În București, spre exemplu, un procent de 48% din unități utilizează energie verde, ceea ce semnifică un procent de 61% din consumul de energie din toate magazinele din Capitală.

La nivel național, 47,5% din consumul total de energie electrică al retailerului, adică 95 GWh/an, fost energie vedere, din surse regenerabile.

Acesta a extins umărul de magazine cu stații de încărcare pentru automobile electrice până la 43, în contextul reducerii impactului asupra mediului, la finalul anului 2022.

Mega Image a fost fondat în anul 1995, iar acesta este unul dintre cele mai mari lanțuri de supermarketuri din România, curpinzând 969 de magazine în București, Cluj-Napoca, Iași, Sibiu, Oradea, Constanţa, Ploieşti, Braşov, Târgovişte, Timișoara, Bacău, Focșani şi alte oraşe din ţară, sub mărcile Mega Image și Shop&Go. făcând parte din Ahold Delhaize Group, retailer internaţional ce operează în prezent pe trei continente.

Ai putea fi interesat și de: Glovo a adăugat un nou retailer de supermarket! Care sunt orașele norocoase disponibile din aplicație