- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meniu complet pentru masa de Paște. Bugetul pe care trebuie să-l aloce românii cumpărăturilor pentru a găti preparatele tradiționale

10 Apr, 11:24 • Lupu Alexandra
Doar câteva zile ne mai despart de Paștele Ortodox! În timp ce unele persoane au reușit să țină pasul pregătirilor, altele sunt pe ultima sută de metri. Iată care sunt sumele necesare pentru un meniu complet pentru această sărbătoare.
Meniu complet pentru masa de Paște. Bugetul pe care trebuie să-l aloce românii cumpărăturilor pentru a găti preparatele tradiționale

Mai sunt doar câteva zile până la unul dintre cele mai așteptate momente ale anului: Paștele Ortodox! În timp ce unele persoane au reușit să țină pasul pregătirilor, altele sunt pe ultima sută de metri cu aranjamentele. Cu toate acestea, orice român care vrea să pregătească masa de Paște acasă trebuie să știe care este lista prețurilor din acest an pentru ingredientele necesare preparatelor tradiționale, spune cancan.ro.

Cât costă meniul complet pentru masa de Paște

În ultimele luni, românii nu au mai avut luxul de a pune în coșul de cumpărături toate produsele dorite: alimentele au avut parte de scumpiri în lanț. Multe persoane s-au văzut nevoite să renunțe la cantitățile dorite sau chiar și la produsele de bază, tocmai pentru că buzunarul nu le permitea să achiziționeze tot ce doreau.

Nu este de mirare că există îngrijorări în ceea ce privește sumele pe care oamenii trebuie să le scoată din buzunare pentru meniul complet de Paște. După cum arată ultimele informații, un carton cu 20 ouă poate ajunge inclusiv la valoarea de 22 lei. O pască achiziționată de la cofetărie pornește de la 50 lei în sus, pentru un singur kilogram.

Te-ar putea interesa și următorul subiect: Prețuri de Paște! Cât a ajuns să coste un kilogram de carne de miel în Piața Obor, cu o săptămână înainte de sărbători

Pe de altă parte, valoarea cozonacului începe de la 15 lei și ajunge la peste 100, în funcție de TVA-ul aplicat de marile lanțuri de supermarketuri și de producător. În cele mai multe unități, un kilogram de cozonac valorează de la 50 lei în sus. Românii care vor să aibă pe masa de Paște miel trebuie să știe că suma alocată diferă în funcție de zona din care este cumpărată.

Meniu Paște
Meniu Paște

Dacă se achiziționează direct de la crescătorul de animale, prețul poate fi de 40 lei pentru un singur kilogram. În schimb, în magazine, valoarea variază. O jumătate de miel costă 50 lei/kilogram, în timp ce o pulpă cu os costă 65. Românii care vor să cumpere o spată de miel cu os trebuie să fie pregătiți să scoată 55 lei/kilogram din buzunare.

Un calcul simplu ne arată că persoanele care vor să beneficieze de un meniu complet de Paște trebuie să achite suma de 200 lei. La această valoare se pot adăuga și alte costuri pentru această sărbătoare, precum cele alocate pentru prăjituri, salate, băuturi sau mirodenii.

Citește și: Este oficial! Târgul de Paște al Capitalei s-a deschis! Unde poate fi vizitat