- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meseriașii se plâng că nu mai primesc lucrări: „Când ceri 200 de lei pe mp/manoperă, se lipsește omul”

10 Mar, 21:59 • Bocioacă Bianca
Meseriașii români se plâng că nu mai primesc deloc lucrări după ce prețurile la materialele de construcții au explodat.
Meseriașii se plâng că nu mai primesc lucrări: „Când ceri 200 de lei pe mp/manoperă, se lipsește omul”

Din cauza creșterii prețurilor la materialele de construcții, oamenii renunță la a-și mai renova locuința, sau dacă o fac, preferă să o facă de unii singuri, pentru a nu-i mai plăti și pe meseriașii care se ocupă cu astfel de lucrări.

Pe un grup de Facebook, meseriașii și-au arătat nemulțumirea față de faptul că nu mai primesc lucrări.

„Nu mișcă nimic pe piață! Nimeni nu cumpără, nimeni nu vinde, nimeni nu mai are de muncă. Ce naiba se întâmplă?”, a scris unul dintre aceștia.

Subiectul a fost dezbătut și analizat de mai mulți internauți, unii dintre aceștia fiind de părere că este vorba de o criză, iar alții spun că nu au probleme și că au de lucru zilnic.

„Ar fi timpul să își revină toată lumea la normal și să nu mai exagereze cu prețurile, atunci ar fi și de muncă, s-ar și vinde și cumpăra”, a spus unul dintre aceștia.

Altcineva spune că inflația este de vină pentru ceea ce se întâmplă: „Cu inflația asta, cum ai vrea prețurile? Să îți muncească omul degeaba?”.

Citește și: Șocul pe care l-a trăit un antreprenor care oferă contract de muncă și salariu de până la 7200 de lei: „Nu găsești pe nimeni! Poate începători.”

O persoană spune că prețurile sunt de vină și că lucrurile nu vor reveni la normal prea curând.

„Totul pornește de la prețul energiei și combustibililor. De la asta prețul materialelor și apoi al manoperei. Veniturile nu țin pasul cu majorările astea și de aici consecința. Banii vor sta la ciorap și vom avea stagflație care e mai rea decât o inflație moderată”, a scris acesta.

Meseriașii cer prea mulți bani

Mai mulți oameni sunt de părere că vinovați sunt meseriașii care cer mult prea mulți bani.

„Când se cer 200 lei pe mp/manoperă se lipsește omul de orice!”.

Altul atrage atenția cu privire la faptul că meseriașii adevărați și serioși nu vor plânge niciodată de muncă. Sunt de 2 ani în România, mă ocup cu rigips și instalații electrice, mereu am fost serios, am făcut lucru bun și un preț corect. De 2 ani nu am stat o zi acasă”.

Citește și: Care sunt șansele unui meseriaș în construcții, care vrea să se întoarcă în țară din Spania, să câștige un salariu „ca afară”

„S-a construit foarte mult în ultimii 15 ani, la ora asta piața este saturată de locuințe, spații de depozitare/ producție, spații comerciale, sectorul de construcții este la pământ pentru următorii 7-8 ani, aici în Europa este la fel, lucrările au scăzut anul acesta cu 75% față de 2022, iar ca și idee, peste 30% din PIB se învârtea doar în acest sector, să nu mai spun că 7 din 10 români, bărbați plecați din țară lucrează în acest sector”, a explicat altcineva, potrivit stiripesurse.ro.