- 
English
 - 
en
Romanian
 - 
ro
Știri interne

Meseriile care vor acapara piața muncii în viitor. Unele dintre ele nici măcar nu cer studii universitare

20 Apr, 20:41 • Bocioacă Bianca
Piața muncii este în continuă schimbare, mai ales odată cu evoluția tehnologică și progresul în inteligență artificială. Astfel, multe meserii vor dispărea și vor face loc altora.
Meseriile care vor acapara piața muncii în viitor. Unele dintre ele nici măcar nu cer studii universitare

Multe meserii vor dispărea pentru a face loc altora, iar piața muncii se va schimba radical în următorii ani. Care vor fi cele mai bune locuri de muncă ale viitorului.

Medicina este și va fi mereu un domeniu de interes. Specialitățile medicale, oricare ar fi acestea, dar mai ales chirurgia, medicina de familie și stoatologia, vor avea un avans semnificativ. Oportunitățile pentru domeniul medical cuprind o serie de beneficii avantajoase, mai ales pentru cei care sunt specializați și au vechime în domeniu.

Citește și: Generația Z, schimbări radicale în piața muncii. Companiile oferă ieșiri în oraș plătite de angajatori, dar și program mai scurt vinerea

Joburi de viitor pe piața muncii

Foarte mulți specialiști în marketing digital sunt căutați, dar mulți nu au încă o calificare ce poate fi probată prin studii, ci mai degrabă sunt autodidacți, dar există cursururi ce se pot diversifica și pot produce specialiști capabili de lucruri mărețe.

Bugetele pentru acest domeniu cresc anual, iar sumele pe care companiile le plătesc agențiilor de marketing digital continuă să acopere salarii foarte bune și pe viitor.

Mediul online va reprezenta viitorul în multe domenii de activitate. developeri de softuri sau analiști de date vor avea salarii foarte bune, chiar și cei aflați la început. Locurile de muncă în comunicații sunt strâns legate de domeniul IT și tehnologic. O astfel de calificare poate garanta un loc de muncă foarte bine plătit în următorii ani, în special dacă există o evoluție în companii de profil.

Citește și: Alertă pe piața muncii. Tot mai multe firme se închid. ONRC anunță bilanțul sumbru al primelor 3 luni din an

Specialiștii SEO vor fi și ei extrem de căutați pe piața muncii. În acest domeniu, există instrumente care te pot ajuta să fii autodidact și să nu depinzi de o pregătire universitară. Trebuie doar să înveți cum să creezi o experiență plăcută utilizatorului și să crești traficul și vânzările în mod indirect.

Și inginerii din domeniul aerospațial vor fi în tendințe, iar cei care vor petrece concediile în destinații unde se va ajunge mai repede cu un avion decât cu mașina vor fi mai numeroși. Acest lucru va duce la creșterea flotelor companiilor aeriene, deci va fi nevoie de tehnicieni. Aeronautica reprezintă de mulți ani un domeniu de perspectivă, potrivit observatornews.ro.